Ako imaš teškoće sa korišćenjem ovog veb-sajta, pozovi nas na +381 11 4250133 ili idi na FlixBus Google Assistant App.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Putuj i čitaj

Putuj i čitaj je priča započeta u saradnji s Alis Marić i blogom Čitaj knjigu. Povezujući putovanja autobusom i čitanje knjige u neraskidivu vezu, odvešćemo te gde još nikada nisi bio. Čitaj o Parizu dok putuješ u Veneciju, ili o Rio de Ženeiru dok putuješ u Beč, ili čitaj dok si na poslovnom putu prema Minhenu... Čitanjem knjiga pronađi inspiraciju za svoje sledeće putovanje!

„Svet je poput knjige, oni koji ne putuju, pročitali su samo jednu stranicu.“ (Aurelije Augustin)


Šta smo do sada uradili?

Našu priču o putovanjima i čitanju započeli smo 2018. godine, uoči Interlibera. U autobusima FlixBus-a organizovali smo ,,Lov na čarobne knjige“ i najsrećnije putnike iznenadili knjigama ispod sedišta. Postavljanjem ,,FlixBus mini - knjižara“ dokazali smo da autobusi mogu biti savršena mesta za besplatno čitanje, razmenu i poklanjanje knjiga. ,,S Alis Marić i FlixBus-om po Evropi“ 10 ljubitelja knjige i putovanja nagradili smo posetom Veneciji i Aqua Alte knjižari, a celu priču ponovili smo organizovanom posetom Ljubljani, koja je 2010. proglašena svetskom prestonicom knjige od strane UNESCO-a

Novembar – mesec knjiga u FlixBus-u 

Istraživanja su pokazala da više od 40% stanovnika Srbije godišnje pročita manje od jedne knjige. U želji da pruži svoj doprinos popravljanju te statistike, FlixBus nastavlja svoju misiju podizanja svesti o čitanju i vrednostima celoživotnog učenja.S partnerima projekta dogovorili smo i posebne pogodnosti:

Uz svaku kupljenu knjigu na ovim prodajnim mestima u Beogradu i Novom Sadu dobićeš i bukmarker FlixBus-a, koji ti donosi dodatne popuste na vožnju u našim autobusima.

Interliber

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, nauke i znanja, koja okuplja najznačajnije izdavače i knjižare. Stoga te pozivamo da od 12.11. do 17.11. 2019. na Zagrebačkom Velesajmu posetiš Interliber. Potraži Čitaj knjigu kutak (paviljon 6, štand 8g), saznaj više detalja o projektu ,,Putuj i čitaj“ - Na štandu pokupi svoj bukmarker FlixBus-a i učestvuj u nagradnoj igri, na kojoj možeš osvojiti knjige i besplatna putovanja. Bukmarker FlixBus-a možeš iskoristiti ne samo za označavanje novih stranica, već i za popust na svoju sledeću vožnju FlixBus-om.

Poseti službenu stranicu sajma i saznaj šta te sve očekuje na ovogodišnjem Interliberu.

Kupi autobusku kartu za Interliber već danas


Mart, 2020. - ,,S Alis Marić i FlixBusom po Evropi“

Nastavljamo putovanje Evropom s Alis Marić. Ovoga puta će se 10 ljubitelja knjiga s Alis uputiti prema Beogradu. Šta ćemo sve posetiti i kako ćemo provesti dva dana u Beogradu, detaljnije ćete saznati početkom 2020. godine.

Kontakt: marketing.cees@flixbus.com