O FlixBus-u

O FlixBus-u

Zeleno i pametno kretanje za doživljaj sveta

FlixBus je mlad prevoznik koji menja način na koji milioni ljudi putuju Evropom tokom protekle 3 godine. Kao kombinacija tehnološke start-ap kompanije, e-trgovinske platforme i prevozničke kompanije, FlixBus je uspeo za kratko vreme da stvori najveću Evropsku međugradsku mrežu autobuskih linija.

Zahvaljujući jednostavnom sistemu za rezervacije i razvijenoj mreži linija, putnicima možemo da ponudimo priliku da dožive svet bez obzira na njihov budžet. Naši zeleni busevi u skladu su sa najvišim bezbednosnim i ekološkim standardima, pa možemo da ponudimo održivu i praktičnu alternativu za privatni prevoz. Pružamo najviši nivo udobnosti.

FLIXBUS RS d.o.o. nije registrovan kao prevoznik u Republici Srbiji, već obavlja prodaju voznih karata u ime i za račun drugih na osnovu člana 56. Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kao putnička agencija za čiju delatnost nisu potrebna posebna odobrenja i dozvole.

FlixBus doživljaj – naš koncept uspeha

Za naš uspeh zaslužna je digitalizacija uobičajenog putovanja autobusom. Sa tehnološkim inovacijama poput našeg sistema elektronske prodaje karata, FlixBus aplikacije, besplatnog Wi-Fi interneta u autobusima i GPS praćenja u realnom vremenu, uveli smo revoluciju u oblasti putovanja autobusom. Zahvaljujući pametnom planiranju mreže i dinamičnom upravljanju cenama, imamo sjajne ponude za naše korisnike. Takođe se oslanjamo na bliska partnerstva sa malim i srednjim preduzećima: naši regionalni partneri – često porodične kompanije sa decenijama iskustva, zaslužni su za naš zeleni FlixBus vozni park. Upravo ovde se inovativni i start-ap duh FlixBus-a spaja sa iskustvom i znanjem klasičnih malih i srednjih preduzeća.

Od nemačkog start-apa do evropskog prevoznika br. 1

FlixBus su osnovala tri mlada preduzetnika u Minhenu, sa ciljem da naprave održivo putovanje autobusom koje je i udobno i pristupačno. U isto vreme je „MeinFernbus” počeo da prevozi na autobuskim linijama od Berlina do drugih gradova širom Nemačke. 

Kada je ukinut železnički monopol 2013. godine, ove dve start-ap kompanije zauzele su poziciju lidera na tržištu međugradskog autobuskog prevoza i ojačala svoju poziciju u odnosu na međunarodne konkurente. Od spajanja naših timova u Minhenu i Berlinu, mi smo lider na tržištu u Nemačkoj.

Od 2015. godine FlixBus se širi i na međunarodnom nivou: uspostavili smo domaće međugradske autobuske mreže u Francuskoj, Italiji, Austriji, Holandiji i Hrvatskoj, kao i redovan međunarodni prevoz do Skandinavije, Španije, Engleske i oblasti centralne i istočne Evrope. Danas putnici koriste prednosti najveće evropske međugradske autobuske mreže.

Trenutno iza zelenog prevoznika stoji međunarodni tim od skoro 1.000 zaposlenih u Minhenu, Berlinu, Parizu, Milanu, Kopenhagenu i Zagrebu, kao i hiljade vozača autobusa naših partnera iz cele Evrope. Svaki pojedinac daje svoj doprinos da FlixBus svakim danom bude sve bolji. Da li imaš karakter i timski duh da nam pomogneš da osvojimo evropsko tržište međugradskog autobuskog prevoza? Onda se prijavi ovde, možda imamo pravi posao za tebe.

Flix činjenice

100 miliona korisnika od osnivanja

Oko 100 miliona putnika je već putovalo sa nama, 40 miliona samo u 2017. godini.

3,000+ destinacija, 40+ zemalja

Spajamo 3,000+ destinacija u 40+ zemalja, broj koji raste gotovo svakodnevno.

400.000+ linija dnevno

Povezujemo gradove sa 400.000+ vožnji – često sa polascima na svakih 30 minuta.

Osnivači

André Schwämmlein

André Schwämmlein

André je zadužen za međunarodne operacije i širenje. Još 2009. on i Jochen su razgovarali i razmenjivali ideje o prilikama koje bi moglo da donese deregulisano tržište. Kao ljubitelj alternativnih koncepata prevoza, on nema auto i na posao ide biciklom.

Jochen Engert 

Jochen Engert 

Jochen je odgovoran za marketing, prodaju i finansije. Pre osnivanja FlixBus-a, on i André su putovali po svetu kao strateški konsultanti. Još tokom studija organizovao je putovanja autobusom na Alpe, što je bilo njegovo prvo iskustvo u ovoj oblasti.

Daniel Krauss 

Daniel Krauss 

Daniel vodi računa o IT sektoru, mobilnom i softverskom razvoju. Tokom studija on i njegov školski drug André osnovali su uspešnu IT start-ap kompaniju. Na kraju je žrtvovao svoj posao u kompaniji Microsoft i svoj auto da napravi najvećeg evropskog međugradskog auto-prevoznika.