Da li je moguće putovati autobusom bez doprinosa globalnom zagrevanju?

Zeleni autobusi sa FlixBus-om

A evo kako će se tvoj doprinos kompenzovanju emisije ugljen-dioksida upotrebiti u 2016. godini

Tvojim doprinosom zaštiti klimatskih uslova u 2016. godini podržavamo projekat dobijanja energije iz vetra na karipskom ostrvu Aruba. Ovo podrazumeva finansiranje izgradnje i održavanje vetroturbina kao alternativnog i održivog izvora energije. Vetropark na ostrvu je važan pionirski projekat u upotrebi regionalnih i obnovljivih izvora energije za čitave Karibe. Ulaganje u dobijanje energije iz vetra poboljšava sigurnost u nacionalnom snabdevanju energijom, doprinosi globalnoj zaštiti klimatskih uslova i promoviše razvoj održive proizvodnje energije. Pored zaštite klimatskih uslova, projekat daje i dragocen doprinos za lokalno stanovništvo:

  • Veća nezavisnost od stranih izvora energije kroz jačanje sopstvenih izvora snabdevanja u regionu
  • Jačanje lokalne privrede otvaranjem novih radnih mesta u izgradnji, rukovanju i održavanju sistema
  • Unapređivanje regionalne infrastrukture kroz projekat dobijanja energije iz vetra
  • Poboljšanje kvaliteta lokalnog vazduha izbegavanjem štetnih supstanci koje su ranije stvarane proizvodnjom energije iz fosilnih izvora
Ekološki statistički podaci za uobičajene vidove transporta

Zeleni autobusi! Bolje je za životnu sredinu...

FlixBus-ovi su dokazivo efikasni u smislu potrošnje goriva i emituju izuzetno niske nivoe gasova koji stvaraju efekat staklene bašte. Naravno, teško je putovati bez ikakve emisije CO2, čak i kada putuješ ekološki najprihvatljivijim busom. Zbog toga, zahvaljujući našoj saradnji sa organizacijom ClimatePartner, svakom našem putniku, kada pravi rezervaciju, nudimo mogućnost da kompenzuje uticaj svog putovanja FlixBus-om na klimatske uslove. Po principu šeme dozvoljenih emisija, dobijaš mogućnost da prilikom pravljenja rezervacije daš dobrovoljan ekološki prilog, koji se ulaže u sertifikovane projekte za zaštitu klimatskih uslova i kompenzuje odgovarajuću količinu CO2 emisija.

Ekološki prihvatljivo putovanje sa FlixBus-om

Kako funkcioniše?

Kada praviš onlajn rezervaciju na FlixBus prodajnom mestu, samo označi polje ClimatePartner „CO2 kompenzacija” kada izabereš željeno evropsko putovanje busom. Zatim se na osnovu trajanja putovanja i rastojanja izračunavaju emisije CO2 za tvoje putovanje. Izračunati iznos se zatim automatski dodaje ceni tvoje karte. Tvoj ekološki prilog približno iznosi 1%–3% početne cene karte. Tvoja donacija će biti uložena u sertifikovan projekat za zaštitu klimatskih uslova u skladu sa međunarodnim ekološkim standardima.