Autobus za Rijeka

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Rijeka

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Uobičajena Pitanja

Stizanje do Rijeka sa FlixBus-om je lako sa linijama iz 116 različitih gradova. Na svom autobuskom putovanju do Rijeka dobijaš dodatni prostor za noge, utičnice za struju i toalete. Većina naših autobusa nudi i besplatan Wi-Fi. Ne zaboravi da poneseš punjače za svoje uređaje i koristi ih u utičnicama za struju u autobusu. Uštedi na smeštaju tako što ćeš izabrati noćni autobus ako se uklapa u tvoj plan.
Tražiš još avantura? Najpopularnije destinacije do kojih lako možeš da dođeš od Rijeka su Zagreb, Trst, Zadar. Ovi gradovi nude mnoštvo doživljaja i zato počni da istražuješ danas!
Da, svi FlixBus autobusi do Rijeka imaju opremu za putnike sa smanjenom pokretljivošću? Trudimo se da naši autobusi budu što udobniji i što pristupačniji za ljude sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. U svim FlixBus autobusima koji prevoze do Rijeka dozvoljen je prevoz životinja za podršku. Prevoz invalidskih kolica, sklopivih invalidskih kolica, pomoćnih sredstava za hodanje i drugih uređaja za olakšavanje kretanja je besplatan.
Ako se planovi promene, otkazivanje ili menjanje autobuske karte do Rijeka moguće je do 15 minuta pre polaska. Poseti naše stranice sa pravilnikom o otkazivanju i vodič za izmene za više informacija.
Sa FlixBus-om ne moraš da nosiš malo stvari kada kreneš za Rijeka. Tvoja autobuska karta obuhvata BESPLATAN prevoz jednog komada ručnog prtljaga (30x42x18 cm, težine do 7 kg) i jedan komad prtljaga (50x80x30 cm, težine do 20 kg). Za informacije o dodatnom ili prtljagu nestandardne veličine pogledaj ovu stranicu. Mnogi naši autobusi imaju nosače za bicikle u zadnjem delu ili specijalizovane navlake za bicikle. Pogledaj ovaj link za smernice za prevoz bicikla do Rijeka i pogledaj ovaj link za cene prevoza bicikla.
Da, deca mlađa od 15 godina plaćaju niže cene autobuskog prevoza do Rijeka. Izračunavamo najpovoljniju cenu za tebe uračunavajući sve dostupne popuste. Ako je cena sa popustom niža od cene dečje karte, primeniće se ista cena. Za više detalja pročitaj naše propise o putovanju dece i rezervaciji sedišta. Sklopiva kolica se mogu prevoziti besplatno autobusom do Rijeka.
Kupovina autobuske karte do Rijeka je jednostavna. Možeš da rezervišeš onlajn ili upotrebiš besplatnu FlixBus aplikaciju za najpraktičnije iskustvo i najbolje ponude. Osim toga, ako ima slobodnih mesta, možeš da rezervišeš sedište u autobusu do Rijeka kada praviš rezervaciju. U ponudi su razni tipovi sedišta, kao što su panorama, sa stočićem i sedišta-ležajevi. Za plaćanje autobuske karte do Rijeka FlixBus prihvata nekoliko načina plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, Google Pay i Apple Pay. Izaberi najpraktičniji način kada dođeš do plaćanja. Možeš i da ublažiš svoje emisije ugljenika tako što ćeš izabrati opciju kompenzovanja CO₂ kada rezervišeš svoju kartu za FlixBus.
U Rijeka postoji jedna autobuska stanica. Pronađi njenu lokaciju na mapi na ovoj stranici.
FlixBus nudi povoljna autobuska putovanja do Rijeka, sa cenom od svega 579,00 din u zavisnosti od mesta polaska.
Svoju autobusku kartu do Rijeka iskoristi tako što ćeš vozaču pokazati QR kôd iz imejla sa potvrdom ili FlixBus aplikaciju. Nema potrebe da štampaš kartu!

Turističke informacije za Rijeka

Opšte informacije o Rijeka

Rijeka, sa svojih 300.000 stanovnika smeštena je u Kvarnerskom zalivu. Grad poznat kao luka, brodogradilište, industrijski i univerzitetski centra je okružen planinama Učka i Velebit, kao i turističkim destinacijama poput Opatije i Crikveničko-vinodolske rivijere. Sve to ga čini zanimljivim tokom cele godine, zimi se može skijati na gori Platak u neposrednoj blizini grada ili pak posetiti najveći hrvatski karneval . Leti je i Rijeka interesantna kao kupalište, a u njenoj blizini se nalaze Opatija, Cirkvenica, kao i kvarnerska ostrva Krk, Cres, Lošinj i Rab.

Rijeka: Atrakcije

Tvoje razgledanje Rijeke može početi odmah ako izabereš autobus za prevoz, pošto se autobuska stanica nalazi u samom centru grada. Odmah preko puta atuobuske stanice se nalazi trg Žabica i Kapucinska crkva Gospe Lurdske. Riječko šetalište Korzo je žila kucavica grada, mesto događanja, ulica za šoping, kafu ili razgledanje prelepih javnih zgrada, izdvojićemo samo jednu, zgradu radio Rijeke iz 19. veka, izgrađenu u stilu kasnog klasicizma. Na sredini Korzoa se nalazi riječki gradski toranj, mesto oko kog se najčešće sastaju riječani. Drugi poznati toranj je zvonik crkve Uznesenja Blažene Device Marije, koji je kriv, ali ne tako poznat kao onaj u Pizi. Riječka katedraka nosi ime po zaštititniku grada, svetom Vidu i u njenoj neposrednoj blizini se nalazi Rimski luk ili kako ga Riječani još zovu, Stara vrata. Najprepoznatljiviji simbol Rijeke i jedinstveni suvenir iz ovog grada je nakit sa Morčićem.

Rijeka: Kultura i istorija

Prvo naselje na širem podrjučju današnje Rijeke o kom postoje istorijski zapisi iz doba Rima, 180 godina pre nove ere, je Tarsatica. Današnje ime grad nosi po reci Riječini. Po veličini Rijeka je treći grad u Hrvatskoj i predstavlja važan univerzitetski centar, koji se može pohvaliti bogatom ponudom kulturnog sadržaja. Ljubitelji zvezdanog neba svakako bi trebali posetiti Astronomski centar na brdu Svetog križa, prvi te vrste u Hrvatskoj, u kom se nalazi opservatorija i planetarijum. Jedan od glavnih simbola grada svakako je Hrvatsko narodno pozorište iz 18. veka, nazvano po Ivanu Zajcu, riječkom kompozitoru i dirigentu.

Noćni život u Rijeka

Rijeka je kao grad na moru turistima pre svega zanimljiv tokom leta, ali je ponuda noćnih klubova jednako dobra tokom cele godine. Galileo bar nalazi se u sklopu rijeckog Astronomskog centra, a posetiocima je omiljen zbog pogleda koji se pruža na Rijeku. Pommery bar je smešten na Korzou i tu možeš probati preko 20 vrsti penušavog vina i šampanjaca uz najnovije muzičke hitove. U klubu Garçon se možeš oprobati i u ulozi pevača, pošto pored studentskih žuriki, svirki uživo i didžej nastupa, često se organizuju i karoke. Ljubitelji rok muzike će se uputiti u Rock caffe, koji se nalazi na brdu Trsat iznad Rijeke. Preporučuju se još i The Beertija ili Mali rock na Sušaku.

Autobusi od i do Rijeka

Pronađi autobuske karte po najpristupačnijim cenama od i do Rijeka

Tražiš karte po najpristupačnijoj ceni od ili do Rijeka? Imamo sve što tražiš od autobusa koji povezuju Rijeka za svega 579,00 din – i uštedećeš još više ako rezervišeš unapred. Imamo 1 stanicu u Rijeka i do nje možeš da stigneš od 116 gradovi polaska. Proveri u FlixBus mreži da li ima linija u tvom gradu!

Zašto da putuješ od ili do Rijeka sa FlixBus-om

FlixBus je spoj pristupačnih cena i udobnosti i svojim putnicima pruža vrhunski doživljaj putovanja. Uživaj u udobnom putovanju od ili do Rijeka uz naše usluge u vozilu, kao što su besplatan Wi-Fi i utičnice za struju. Izaberi omiljeno sedište dok praviš rezervaciju i putuj spokojno, znajući da cena tvoje karte pokriva jedan komad ručnog prtljaga i jednu torbu.

Kako da rezervišeš autobusku kartu od ili do Rijeka

Rezervisanje karte za FlixBus je lako: na ovom veb-sajtu ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji možeš da rezervišeš kartu u svega nekoliko klikova. Kada kupuješ kartu od ili do Rijeka onlajn, možeš da izabereš između različitih sigurnih onlajn načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Druga mogućnost je da platiš u gotovini u autobusu ili na prodajnom mestu.

Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti