Autobus iz i za Rijeka

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Rijeka

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Rijeka

Opšte informacije o Rijeka

Rijeka, sa svojih 300.000 stanovnika smeštena je u Kvarnerskom zalivu. Grad poznat kao luka, brodogradilište, industrijski i univerzitetski centra je okružen planinama Učka i Velebit, kao i turističkim destinacijama poput Opatije i Crikveničko-vinodolske rivijere. Sve to ga čini zanimljivim tokom cele godine, zimi se može skijati na gori Platak u neposrednoj blizini grada ili pak posetiti najveći hrvatski karneval . Leti je i Rijeka interesantna kao kupalište, a u njenoj blizini se nalaze Opatija, Cirkvenica, kao i kvarnerska ostrva Krk, Cres, Lošinj i Rab.

Rijeka: Atrakcije

Tvoje razgledanje Rijeke može početi odmah ako izabereš autobus za prevoz, pošto se autobuska stanica nalazi u samom centru grada. Odmah preko puta atuobuske stanice se nalazi trg Žabica i Kapucinska crkva Gospe Lurdske. Riječko šetalište Korzo je žila kucavica grada, mesto događanja, ulica za šoping, kafu ili razgledanje prelepih javnih zgrada, izdvojićemo samo jednu, zgradu radio Rijeke iz 19. veka, izgrađenu u stilu kasnog klasicizma. Na sredini Korzoa se nalazi riječki gradski toranj, mesto oko kog se najčešće sastaju riječani. Drugi poznati toranj je zvonik crkve Uznesenja Blažene Device Marije, koji je kriv, ali ne tako poznat kao onaj u Pizi. Riječka katedraka nosi ime po zaštititniku grada, svetom Vidu i u njenoj neposrednoj blizini se nalazi Rimski luk ili kako ga Riječani još zovu, Stara vrata. Najprepoznatljiviji simbol Rijeke i jedinstveni suvenir iz ovog grada je nakit sa Morčićem.

Rijeka: Kultura i istorija

Prvo naselje na širem podrjučju današnje Rijeke o kom postoje istorijski zapisi iz doba Rima, 180 godina pre nove ere, je Tarsatica. Današnje ime grad nosi po reci Riječini. Po veličini Rijeka je treći grad u Hrvatskoj i predstavlja važan univerzitetski centar, koji se može pohvaliti bogatom ponudom kulturnog sadržaja. Ljubitelji zvezdanog neba svakako bi trebali posetiti Astronomski centar na brdu Svetog križa, prvi te vrste u Hrvatskoj, u kom se nalazi opservatorija i planetarijum. Jedan od glavnih simbola grada svakako je Hrvatsko narodno pozorište iz 18. veka, nazvano po Ivanu Zajcu, riječkom kompozitoru i dirigentu.

Noćni život u Rijeka

Rijeka je kao grad na moru turistima pre svega zanimljiv tokom leta, ali je ponuda noćnih klubova jednako dobra tokom cele godine. Galileo bar nalazi se u sklopu rijeckog Astronomskog centra, a posetiocima je omiljen zbog pogleda koji se pruža na Rijeku. Pommery bar je smešten na Korzou i tu možeš probati preko 20 vrsti penušavog vina i šampanjaca uz najnovije muzičke hitove. U klubu Garçon se možeš oprobati i u ulozi pevača, pošto pored studentskih žuriki, svirki uživo i didžej nastupa, često se organizuju i karoke. Ljubitelji rok muzike će se uputiti u Rock caffe, koji se nalazi na brdu Trsat iznad Rijeke. Preporučuju se još i The Beertija ili Mali rock na Sušaku.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti