Autobus za Zagreb

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Zagreb

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Uobičajena Pitanja

Stizanje do Zagreb sa FlixBus-om je lako sa linijama iz 502 različitih gradova. Na svom autobuskom putovanju do Zagreb dobijaš dodatni prostor za noge, utičnice za struju i toalete. Većina naših autobusa nudi i besplatan Wi-Fi. Ne zaboravi da poneseš punjače za svoje uređaje i koristi ih u utičnicama za struju u autobusu. Uštedi na smeštaju tako što ćeš izabrati noćni autobus ako se uklapa u tvoj plan.
Da, svi FlixBus autobusi do Zagreb imaju opremu za putnike sa smanjenom pokretljivošću? Trudimo se da naši autobusi budu što udobniji i što pristupačniji za ljude sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. U svim FlixBus autobusima koji prevoze do Zagreb dozvoljen je prevoz životinja za podršku. Prevoz invalidskih kolica, sklopivih invalidskih kolica, pomoćnih sredstava za hodanje i drugih uređaja za olakšavanje kretanja je besplatan.
Ako se planovi promene, otkazivanje ili menjanje autobuske karte do Zagreb moguće je do 15 minuta pre polaska. Poseti naše stranice sa pravilnikom o otkazivanju i vodič za izmene za više informacija.
Svoju autobusku kartu do Zagreb iskoristi tako što ćeš vozaču pokazati QR kôd iz imejla sa potvrdom ili FlixBus aplikaciju. Nema potrebe da štampaš kartu!
FlixBus nudi povoljna autobuska putovanja do Zagreb, sa cenom od svega 199,00 din u zavisnosti od mesta polaska.
Kupovina autobuske karte do Zagreb je jednostavna. Možeš da rezervišeš onlajn ili upotrebiš besplatnu FlixBus aplikaciju za najpraktičnije iskustvo i najbolje ponude. Osim toga, ako ima slobodnih mesta, možeš da rezervišeš sedište u autobusu do Zagreb kada praviš rezervaciju. U ponudi su razni tipovi sedišta, kao što su panorama, sa stočićem i sedišta-ležajevi. Za plaćanje autobuske karte do Zagreb FlixBus prihvata nekoliko načina plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, Google Pay i Apple Pay. Izaberi najpraktičniji način kada dođeš do plaćanja. Možeš i da ublažiš svoje emisije ugljenika tako što ćeš izabrati opciju kompenzovanja CO₂ kada rezervišeš svoju kartu za FlixBus.
U Zagreb postoji jedna autobuska stanica. Pronađi njenu lokaciju na mapi na ovoj stranici.
Sa FlixBus-om ne moraš da nosiš malo stvari kada kreneš za Zagreb. Tvoja autobuska karta obuhvata BESPLATAN prevoz jednog komada ručnog prtljaga (30x42x18 cm, težine do 7 kg) i jedan komad prtljaga (50x80x30 cm, težine do 20 kg). Za informacije o dodatnom ili prtljagu nestandardne veličine pogledaj ovu stranicu. Mnogi naši autobusi imaju nosače za bicikle u zadnjem delu ili specijalizovane navlake za bicikle. Pogledaj ovaj link za smernice za prevoz bicikla do Zagreb i pogledaj ovaj link za cene prevoza bicikla.
Da, deca mlađa od 15 godina plaćaju niže cene autobuskog prevoza do Zagreb. Izračunavamo najpovoljniju cenu za tebe uračunavajući sve dostupne popuste. Ako je cena sa popustom niža od cene dečje karte, primeniće se ista cena. Za više detalja pročitaj naše propise o putovanju dece i rezervaciji sedišta. Sklopiva kolica se mogu prevoziti besplatno autobusom do Zagreb.

Turističke informacije za Zagreb

Opšte informacije o Zagreb

Zagreb je glavni grad i ujedno najveći kulturni, ekonomski i naučni centar Hrvatske. Prirodno okruženje mu čine reke sa jedne strane Medvednica i sa druge Sava, a društveni uticaj je vekovima dolazio iz Beča, Budimpešte i Venecije. Tokom poslednjih godina broj poseta i turista u Zagrebu stalno raste. Najpraktičnije prevozno sredstvo za posetu je verovatno autobus, a pošto je dobro umrežen autobuskim linijama sa Istrom, Kvarnerom i Dalmacijom, može biti i usputna stanica na putu ka Jadranu.

Zagreb: Atrakcije

Hrvatsku metropolu krasi šarm srednjeevropskih gradova poput Beča i Budimpešte, dobar je izbor kako za život, tako i za razgledanje. Grad nudi različite kulturne, naučne i društvene sadržaje, a nije na odmet ni činjenica da je Zagreb jedan on sigurnih gradova prema međunarodnim standardima. Preporuka je da se prvo obiđe stari deo grada, takozvani Gornji grad, gde se nalazi i administrativo sedište Republike Hrvatske. Na Trgu svetog Marka nalaze si istoimena crkva, zgrada Hrvatskog Sabora i zgrada Vlade. Crkva svetog Marka predstavlja jedan od najstarijih arhitektonskih spomenika grada, a pokrivena je posebno ukrašenim krovom na kojem su prikazana dva grba, grb Trojedne kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, kao i grb grada Zagreba. Jedan on nacionalnih simbola je i Zagrebačka katedrala, puno ime je katedrala Uznesenja blažene device Marije, koje je ujendo i najveća hrvatska sakralna građevina.

Zagreb: Kultura i istorija

Kada govorimo o Zagrebu, zanimljivo je čuti informaciju da je to grad sa najviše muzeja po kvadratnom metru u svetu. Prethodno navedena činjenica govori o tome koliko je teško preporučiti samo par odabranih muzeja. Sve popularniji među mladima postaje Muzej iluzija, koji se nalazi u ulici Ilića 72. U njega će osim mladih zakoračiti svi koje imalo zanimaju optičke iluzije u slici, hologrami, optičke iluzije nastale pomoću ogledala i mnoge druge razne prostorne iluzije. Sledeći na redu je tehnički muzej Nikola Tesla, koji se nalazi u Savskoj ulici 18. u okviru koga se nalazi i kabinet za demonstracije. Tu je i Muzej prekinutih veza, koji je dobio nagradu za Evropski muzej godine za 2011. godinu. On se nalazi u Gornjem gradu, u ulici Ćirilometodska 2. Pored muzeja treba spomenuti i festivale. Najpoznatiji je Zagreb film festival, počeo je sa održavanjem 2003. godine i usmeren je na predstavljanje debitantskih filmova. Šire poznat je i Animafest, festival crtanog filma, drugi festival posvećen animaciji u svetu.

Noćni život u Zagreb

Noćni život u Zagrebu je koncentrisan oko Trga bana Jelačića, odnosno u njegovoj neposrednoj blizini, Taklčićevoj ulici, popularno zvanoj Tkalča, i na Trgu Petra Preradovića. Sa dolaskom prolećnih temperatura, pa sve do kasne jeseni Tkalčićeva postaje mesto susreta mladih i danju i noću. To je usko pitomo šetalište duž kojeg su poređani kafići i barovi jedan za drugim. Tokom leta u večernjim satima, ljubitelji sporta mogu da se pridruže grupama koje zajedno trče po gradu, najčešće na Savskom nasipu, Jarunu i Bundeku, možeš ih slobodno naći i pridružiti im se. Od disko klubova najpopulariniji su Boogaloo i Pepermint, dok je Močvara odličan izbor za ljubitelje panka i roka. Za one željne alternativnih koncerata, nezaobilazno mesto je Tvornica.

Autobusi od i do Zagreb

Pronađi autobuske karte po najpristupačnijim cenama od i do Zagreb

Tražiš karte po najpristupačnijoj ceni od ili do Zagreb? Imamo sve što tražiš od autobusa koji povezuju Zagreb za svega 199,00 din – i uštedećeš još više ako rezervišeš unapred. Imamo 1 stanicu u Zagreb i do nje možeš da stigneš od 502 gradovi polaska. Proveri u FlixBus mreži da li ima linija u tvom gradu!

Zašto da putuješ od ili do Zagreb sa FlixBus-om

FlixBus je spoj pristupačnih cena i udobnosti i svojim putnicima pruža vrhunski doživljaj putovanja. Uživaj u udobnom putovanju od ili do Zagreb uz naše usluge u vozilu, kao što su besplatan Wi-Fi i utičnice za struju. Izaberi omiljeno sedište dok praviš rezervaciju i putuj spokojno, znajući da cena tvoje karte pokriva jedan komad ručnog prtljaga i jednu torbu.

Kako da rezervišeš autobusku kartu od ili do Zagreb

Rezervisanje karte za FlixBus je lako: na ovom veb-sajtu ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji možeš da rezervišeš kartu u svega nekoliko klikova. Kada kupuješ kartu od ili do Zagreb onlajn, možeš da izabereš između različitih sigurnih onlajn načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Druga mogućnost je da platiš u gotovini u autobusu ili na prodajnom mestu.

Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti