Autobus za Zagreb

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Zagreb

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Zagreb

Opšte informacije o Zagreb

Zagreb je glavni grad i ujedno najveći kulturni, ekonomski i naučni centar Hrvatske. Prirodno okruženje mu čine reke sa jedne strane Medvednica i sa druge Sava, a društveni uticaj je vekovima dolazio iz Beča, Budimpešte i Venecije. Tokom poslednjih godina broj poseta i turista u Zagrebu stalno raste. Najpraktičnije prevozno sredstvo za posetu je verovatno autobus, a pošto je dobro umrežen autobuskim linijama sa Istrom, Kvarnerom i Dalmacijom, može biti i usputna stanica na putu ka Jadranu.

Zagreb: Atrakcije

Hrvatsku metropolu krasi šarm srednjeevropskih gradova poput Beča i Budimpešte, dobar je izbor kako za život, tako i za razgledanje. Grad nudi različite kulturne, naučne i društvene sadržaje, a nije na odmet ni činjenica da je Zagreb jedan on sigurnih gradova prema međunarodnim standardima. Preporuka je da se prvo obiđe stari deo grada, takozvani Gornji grad, gde se nalazi i administrativo sedište Republike Hrvatske. Na Trgu svetog Marka nalaze si istoimena crkva, zgrada Hrvatskog Sabora i zgrada Vlade. Crkva svetog Marka predstavlja jedan od najstarijih arhitektonskih spomenika grada, a pokrivena je posebno ukrašenim krovom na kojem su prikazana dva grba, grb Trojedne kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, kao i grb grada Zagreba. Jedan on nacionalnih simbola je i Zagrebačka katedrala, puno ime je katedrala Uznesenja blažene device Marije, koje je ujendo i najveća hrvatska sakralna građevina.

Zagreb: Kultura i istorija

Kada govorimo o Zagrebu, zanimljivo je čuti informaciju da je to grad sa najviše muzeja po kvadratnom metru u svetu. Prethodno navedena činjenica govori o tome koliko je teško preporučiti samo par odabranih muzeja. Sve popularniji među mladima postaje Muzej iluzija, koji se nalazi u ulici Ilića 72. U njega će osim mladih zakoračiti svi koje imalo zanimaju optičke iluzije u slici, hologrami, optičke iluzije nastale pomoću ogledala i mnoge druge razne prostorne iluzije. Sledeći na redu je tehnički muzej Nikola Tesla, koji se nalazi u Savskoj ulici 18. u okviru koga se nalazi i kabinet za demonstracije. Tu je i Muzej prekinutih veza, koji je dobio nagradu za Evropski muzej godine za 2011. godinu. On se nalazi u Gornjem gradu, u ulici Ćirilometodska 2. Pored muzeja treba spomenuti i festivale. Najpoznatiji je Zagreb film festival, počeo je sa održavanjem 2003. godine i usmeren je na predstavljanje debitantskih filmova. Šire poznat je i Animafest, festival crtanog filma, drugi festival posvećen animaciji u svetu.

Noćni život u Zagreb

Noćni život u Zagrebu je koncentrisan oko Trga bana Jelačića, odnosno u njegovoj neposrednoj blizini, Taklčićevoj ulici, popularno zvanoj Tkalča, i na Trgu Petra Preradovića. Sa dolaskom prolećnih temperatura, pa sve do kasne jeseni Tkalčićeva postaje mesto susreta mladih i danju i noću. To je usko pitomo šetalište duž kojeg su poređani kafići i barovi jedan za drugim. Tokom leta u večernjim satima, ljubitelji sporta mogu da se pridruže grupama koje zajedno trče po gradu, najčešće na Savskom nasipu, Jarunu i Bundeku, možeš ih slobodno naći i pridružiti im se. Od disko klubova najpopulariniji su Boogaloo i Pepermint, dok je Močvara odličan izbor za ljubitelje panka i roka. Za one željne alternativnih koncerata, nezaobilazno mesto je Tvornica.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti