Autobus iz i za Minhen

Informacije COVID-19

Informacije za naše putnike.
Klikni ovde

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Minhen

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Minhen

Opšte informacije o Minhen

Pitaš se šta te može čekati u bavarskoj prestonici? Možeš biti siguran da Minhen zaista ima šta da ponudi, bilo da je u pitanju veče u legendarnoj i najpozanitojoj pivnici u gradu Hofbräuhaus, ili samo šetnja glavnim trgom Marienplatz na kom se nalazi i impozantna građevina gradske kuće, u čijoj blizini se nalazi i katedrala svetog Petra. Naš autobus te vozi pravo do glavne autobuske stanice, koja se ujedno nalazi i u bilizini glavne želeničke stanice, a odatle lako možeš i peške do samog centra grada. Minhen je popularna evropska destinacija tokom cele godine, za zimu je dovoljno reći da je smešten u podnožju Alpa, u blizini mnogobrojinh skijališta. Tokom letnjeg perioda Minhen je zanimljiv zbog okolnih jezera i parkova, koji su zaista pravo osveženje tokom vrelih letnjih dana. Naravno prva stvar koju preporučujemo u Minhenu su tradicionalne perece ili bela kobasica (Weiβwurst) uz pivo u jednoj od mnogobrojnih gradskih pivnica.

Minhen: Atrakcije

Neke od najprestižnijih međunarodno poznatih umetničkih kolekcija se mogu posetiti u minhenskim mnogobrojnim muzejima. Stara i nova pinakoteka (Alte Pinakothek, Neue Pinakothek) su obično prve na spisku za posetu. Tu je i Kuća umetnosti (Das Haus der Kunst), Državni muzej egipatske umetnosti, kao i Bavarski nacionalni muzej. Ljubitelji pozorišta, baleta i opere isto imaju bogati izbor, pre svega u Bavarskoj državnoj operi, pozorištu Kammerspiele i Volkstheater. Tu je i hotel u okviru kog se nalazi i pozorište specijalizovano za komedije i muziku, Komödie im Bayerischen Hof. Ni najmlađi nisu zapostavljeni, njima je u ponudi lutkarsko pozorište Schauburg. Ljubitelji prirode mogu da posete park Englischer Garten, park u okviru dvorca Nymphenburg, ili zoološki vrt Hellabrunn.

Minhen: Kultura i istorija

Minhen je postao glavni grad Bavarske 1506. i poznat je po svojoj tradicionalnoj bavarskoj kulturi. Iako je bio razoren tokom Drugog svetskog rata, grad je obnovljen u prvobitno stanje, tako da se i danas moze uzivati u njegovom istorijskom nasledju. Poseta staroj gradskoj cetvrti, Lehel, ti može pomoći da lakše zamisliš kako je izgledao život u Minhenu pre nekoliko vekova. U toj četvrti su crkve uglavnom iz doba renesanse, dok se posmatranjem drugih gradjevina lako mogu videti razlike u arhitektonskim stilevima, kako su se menjali kroz vekove.

Noćni život u Minhen

Oktoberfest tokom septembra i oktobra, ili Wiesen kako se naziva u Nemačkoj je mnogima prva asocijacija na Minhen. Naravno noćni život u gradu je razvijen tokom cele godine. Ljubtelji tradicionalne bavarske kulture mogu obići pivnice poput svetski poznate „Hofbräuhaus“ ili „Löwenbräukeller“, obe se nalaze u samom srcu grada. Tu je naravno i veliki broj alternativnih barova u poznatoj gradskoj četvrti „Schwabing“. U „Stammbar-u“ sam sebi točis pivo, a u „Couch Club-u“ možeš probati 130 vrsti džina. Studenti u Minhenu se često provode do jutra, za tavke žurke se preporučuje poznati klub P1, gde često nastupaju svetski poznati didžejevi, a najpopularniji studentski bar je „Milchbar“.

Interesting Facts about Minhen

Minhen uvek ima dosta dešavanja da ponudi. Minhenski festival opere „Tanzwerkstatt Europa“, gradski filmski festival, „Tollwood“ festival i festival stripa su samo deo punude. Mnogo stvari činie put do Minhena vrednim, ne treba zaboraviti ni Božićni vašar, zimski „Tollwood“, „ Streetlife Feestival“, „Maidult“ i „Ostermarsch“. I još jednom treba napomenuti da se Oktobar fest održava krajem septembra i početkom oktobra, to je ujedno i najpoznatiji narodni festival u svetu. Idealan za uživanje u perecama i pivu sa prijateljima, sto starim, što novim.

Surrounding Areas of Minhen

Minhen se nalazi u bilizini i bavarskog i austrijskog dela Alpa, što znači da autobusom možeš čak i na jednodevne izlete, zimi na skijanje, leti na planinarenje. Zapadno od Minhena se nalaz i čuveni dvorac „Neuschwanstein“ , koji je otvoren za javnost samo par nedelja nakon smrti bavarskog kralja Ludviga II. Dvorac je izuzetno posećena i popularna turistička destinacija, nalazi se na brdu sa odličnim pogledom na Alpe i jezero „Alpsee“.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti