Autobus za Minhen

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Minhen

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Uobičajena Pitanja

Sa FlixBus-om ne moraš da nosiš malo stvari kada kreneš za Minhen. Tvoja autobuska karta obuhvata BESPLATAN prevoz jednog komada ručnog prtljaga (30x42x18 cm, težine do 7 kg) i jedan komad prtljaga (50x80x30 cm, težine do 20 kg). Za informacije o dodatnom ili prtljagu nestandardne veličine pogledaj ovu stranicu. Mnogi naši autobusi imaju nosače za bicikle u zadnjem delu ili specijalizovane navlake za bicikle. Pogledaj ovaj link za smernice za prevoz bicikla do Minhen i pogledaj ovaj link za cene prevoza bicikla.
Da, svi FlixBus autobusi do Minhen imaju opremu za putnike sa smanjenom pokretljivošću? Trudimo se da naši autobusi budu što udobniji i što pristupačniji za ljude sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. U svim FlixBus autobusima koji prevoze do Minhen dozvoljen je prevoz životinja za podršku. Prevoz invalidskih kolica, sklopivih invalidskih kolica, pomoćnih sredstava za hodanje i drugih uređaja za olakšavanje kretanja je besplatan.
Ako se planovi promene, otkazivanje ili menjanje autobuske karte do Minhen moguće je do 15 minuta pre polaska. Poseti naše stranice sa pravilnikom o otkazivanju i vodič za izmene za više informacija.
Svoju autobusku kartu do Minhen iskoristi tako što ćeš vozaču pokazati QR kôd iz imejla sa potvrdom ili FlixBus aplikaciju. Nema potrebe da štampaš kartu!
FlixBus nudi povoljna autobuska putovanja do Minhen, sa cenom od svega 699,00 din u zavisnosti od mesta polaska.
Minhen ima 4 autobuskih stanica. Poseti ovu stranicu i pogledaj njihove lokacije na mapi.
Stizanje do Minhen sa FlixBus-om je lako sa linijama iz 368 različitih gradova. Na svom autobuskom putovanju do Minhen dobijaš dodatni prostor za noge, utičnice za struju i toalete. Većina naših autobusa nudi i besplatan Wi-Fi. Ne zaboravi da poneseš punjače za svoje uređaje i koristi ih u utičnicama za struju u autobusu. Uštedi na smeštaju tako što ćeš izabrati noćni autobus ako se uklapa u tvoj plan.
Kupovina autobuske karte do Minhen je jednostavna. Možeš da rezervišeš onlajn ili upotrebiš besplatnu FlixBus aplikaciju za najpraktičnije iskustvo i najbolje ponude. Osim toga, ako ima slobodnih mesta, možeš da rezervišeš sedište u autobusu do Minhen kada praviš rezervaciju. U ponudi su razni tipovi sedišta, kao što su panorama, sa stočićem i sedišta-ležajevi. Za plaćanje autobuske karte do Minhen FlixBus prihvata nekoliko načina plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, Google Pay i Apple Pay. Izaberi najpraktičniji način kada dođeš do plaćanja. Možeš i da ublažiš svoje emisije ugljenika tako što ćeš izabrati opciju kompenzovanja CO₂ kada rezervišeš svoju kartu za FlixBus.
Da, deca mlađa od 15 godina plaćaju niže cene autobuskog prevoza do Minhen. Izračunavamo najpovoljniju cenu za tebe uračunavajući sve dostupne popuste. Ako je cena sa popustom niža od cene dečje karte, primeniće se ista cena. Za više detalja pročitaj naše propise o putovanju dece i rezervaciji sedišta. Sklopiva kolica se mogu prevoziti besplatno autobusom do Minhen.

Turističke informacije za Minhen

Opšte informacije o Minhen

Pitaš se šta te može čekati u bavarskoj prestonici? Možeš biti siguran da Minhen zaista ima šta da ponudi, bilo da je u pitanju veče u legendarnoj i najpozanitojoj pivnici u gradu Hofbräuhaus, ili samo šetnja glavnim trgom Marienplatz na kom se nalazi i impozantna građevina gradske kuće, u čijoj blizini se nalazi i katedrala svetog Petra. Naš autobus te vozi pravo do glavne autobuske stanice, koja se ujedno nalazi i u bilizini glavne želeničke stanice, a odatle lako možeš i peške do samog centra grada. Minhen je popularna evropska destinacija tokom cele godine, za zimu je dovoljno reći da je smešten u podnožju Alpa, u blizini mnogobrojinh skijališta. Tokom letnjeg perioda Minhen je zanimljiv zbog okolnih jezera i parkova, koji su zaista pravo osveženje tokom vrelih letnjih dana. Naravno prva stvar koju preporučujemo u Minhenu su tradicionalne perece ili bela kobasica (Weiβwurst) uz pivo u jednoj od mnogobrojnih gradskih pivnica.

Minhen: Atrakcije

Neke od najprestižnijih međunarodno poznatih umetničkih kolekcija se mogu posetiti u minhenskim mnogobrojnim muzejima. Stara i nova pinakoteka (Alte Pinakothek, Neue Pinakothek) su obično prve na spisku za posetu. Tu je i Kuća umetnosti (Das Haus der Kunst), Državni muzej egipatske umetnosti, kao i Bavarski nacionalni muzej. Ljubitelji pozorišta, baleta i opere isto imaju bogati izbor, pre svega u Bavarskoj državnoj operi, pozorištu Kammerspiele i Volkstheater. Tu je i hotel u okviru kog se nalazi i pozorište specijalizovano za komedije i muziku, Komödie im Bayerischen Hof. Ni najmlađi nisu zapostavljeni, njima je u ponudi lutkarsko pozorište Schauburg. Ljubitelji prirode mogu da posete park Englischer Garten, park u okviru dvorca Nymphenburg, ili zoološki vrt Hellabrunn.

Minhen: Kultura i istorija

Minhen je postao glavni grad Bavarske 1506. i poznat je po svojoj tradicionalnoj bavarskoj kulturi. Iako je bio razoren tokom Drugog svetskog rata, grad je obnovljen u prvobitno stanje, tako da se i danas moze uzivati u njegovom istorijskom nasledju. Poseta staroj gradskoj cetvrti, Lehel, ti može pomoći da lakše zamisliš kako je izgledao život u Minhenu pre nekoliko vekova. U toj četvrti su crkve uglavnom iz doba renesanse, dok se posmatranjem drugih gradjevina lako mogu videti razlike u arhitektonskim stilevima, kako su se menjali kroz vekove.

Noćni život u Minhen

Oktoberfest tokom septembra i oktobra, ili Wiesen kako se naziva u Nemačkoj je mnogima prva asocijacija na Minhen. Naravno noćni život u gradu je razvijen tokom cele godine. Ljubtelji tradicionalne bavarske kulture mogu obići pivnice poput svetski poznate „Hofbräuhaus“ ili „Löwenbräukeller“, obe se nalaze u samom srcu grada. Tu je naravno i veliki broj alternativnih barova u poznatoj gradskoj četvrti „Schwabing“. U „Stammbar-u“ sam sebi točis pivo, a u „Couch Club-u“ možeš probati 130 vrsti džina. Studenti u Minhenu se često provode do jutra, za tavke žurke se preporučuje poznati klub P1, gde često nastupaju svetski poznati didžejevi, a najpopularniji studentski bar je „Milchbar“.

Interesting Facts about Minhen

Minhen uvek ima dosta dešavanja da ponudi. Minhenski festival opere „Tanzwerkstatt Europa“, gradski filmski festival, „Tollwood“ festival i festival stripa su samo deo punude. Mnogo stvari činie put do Minhena vrednim, ne treba zaboraviti ni Božićni vašar, zimski „Tollwood“, „ Streetlife Feestival“, „Maidult“ i „Ostermarsch“. I još jednom treba napomenuti da se Oktobar fest održava krajem septembra i početkom oktobra, to je ujedno i najpoznatiji narodni festival u svetu. Idealan za uživanje u perecama i pivu sa prijateljima, sto starim, što novim.

Surrounding Areas of Minhen

Minhen se nalazi u bilizini i bavarskog i austrijskog dela Alpa, što znači da autobusom možeš čak i na jednodevne izlete, zimi na skijanje, leti na planinarenje. Zapadno od Minhena se nalaz i čuveni dvorac „Neuschwanstein“ , koji je otvoren za javnost samo par nedelja nakon smrti bavarskog kralja Ludviga II. Dvorac je izuzetno posećena i popularna turistička destinacija, nalazi se na brdu sa odličnim pogledom na Alpe i jezero „Alpsee“.

Autobusi od i do Minhen

Pronađi autobuske karte po najpristupačnijim cenama od i do Minhen

Tražiš karte po najpristupačnijoj ceni od ili do Minhen? Imamo sve što tražiš od autobusa koji povezuju Minhen za svega 699,00 din – i uštedećeš još više ako rezervišeš unapred. Imamo 3 stanica u Minheni do njih možeš da stigneš od 368 gradovi polaska. Proveri u FlixBus mreži da li ima linija u tvom gradu!

Zašto da putuješ od ili do Minhen sa FlixBus-om

FlixBus je spoj pristupačnih cena i udobnosti i svojim putnicima pruža vrhunski doživljaj putovanja. Uživaj u udobnom putovanju od ili do Minhen uz naše usluge u vozilu, kao što su besplatan Wi-Fi i utičnice za struju. Izaberi omiljeno sedište dok praviš rezervaciju i putuj spokojno, znajući da cena tvoje karte pokriva jedan komad ručnog prtljaga i jednu torbu.

Kako da rezervišeš autobusku kartu od ili do Minhen

Rezervisanje karte za FlixBus je lako: na ovom veb-sajtu ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji možeš da rezervišeš kartu u svega nekoliko klikova. Kada kupuješ kartu od ili do Minhen onlajn, možeš da izabereš između različitih sigurnih onlajn načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Druga mogućnost je da platiš u gotovini u autobusu ili na prodajnom mestu.

Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti