Autobus za Pariz

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Pariz

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Uobičajena Pitanja

Sa FlixBus-om ne moraš da nosiš malo stvari kada kreneš za Pariz. Tvoja autobuska karta obuhvata BESPLATAN prevoz jednog komada ručnog prtljaga (30x42x18 cm, težine do 7 kg) i jedan komad prtljaga (50x80x30 cm, težine do 20 kg). Za informacije o dodatnom ili prtljagu nestandardne veličine pogledaj ovu stranicu. Mnogi naši autobusi imaju nosače za bicikle u zadnjem delu ili specijalizovane navlake za bicikle. Pogledaj ovaj link za smernice za prevoz bicikla do Pariz i pogledaj ovaj link za cene prevoza bicikla.
Da, svi FlixBus autobusi do Pariz imaju opremu za putnike sa smanjenom pokretljivošću? Trudimo se da naši autobusi budu što udobniji i što pristupačniji za ljude sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. U svim FlixBus autobusima koji prevoze do Pariz dozvoljen je prevoz životinja za podršku. Prevoz invalidskih kolica, sklopivih invalidskih kolica, pomoćnih sredstava za hodanje i drugih uređaja za olakšavanje kretanja je besplatan.
Svoju autobusku kartu do Pariz iskoristi tako što ćeš vozaču pokazati QR kôd iz imejla sa potvrdom ili FlixBus aplikaciju. Nema potrebe da štampaš kartu!
FlixBus nudi povoljna autobuska putovanja do Pariz, sa cenom od svega 349,00 din u zavisnosti od mesta polaska.
Pariz ima 10 autobuskih stanica. Poseti ovu stranicu i pogledaj njihove lokacije na mapi.
Stizanje do Pariz sa FlixBus-om je lako sa linijama iz 365 različitih gradova. Na svom autobuskom putovanju do Pariz dobijaš dodatni prostor za noge, utičnice za struju i toalete. Većina naših autobusa nudi i besplatan Wi-Fi. Ne zaboravi da poneseš punjače za svoje uređaje i koristi ih u utičnicama za struju u autobusu. Uštedi na smeštaju tako što ćeš izabrati noćni autobus ako se uklapa u tvoj plan.
Kupovina autobuske karte do Pariz je jednostavna. Možeš da rezervišeš onlajn ili upotrebiš besplatnu FlixBus aplikaciju za najpraktičnije iskustvo i najbolje ponude. Osim toga, ako ima slobodnih mesta, možeš da rezervišeš sedište u autobusu do Pariz kada praviš rezervaciju. U ponudi su razni tipovi sedišta, kao što su panorama, sa stočićem i sedišta-ležajevi. Za plaćanje autobuske karte do Pariz FlixBus prihvata nekoliko načina plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, Google Pay i Apple Pay. Izaberi najpraktičniji način kada dođeš do plaćanja. Možeš i da ublažiš svoje emisije ugljenika tako što ćeš izabrati opciju kompenzovanja CO₂ kada rezervišeš svoju kartu za FlixBus.
Da, deca mlađa od 15 godina plaćaju niže cene autobuskog prevoza do Pariz. Izračunavamo najpovoljniju cenu za tebe uračunavajući sve dostupne popuste. Ako je cena sa popustom niža od cene dečje karte, primeniće se ista cena. Za više detalja pročitaj naše propise o putovanju dece i rezervaciji sedišta. Sklopiva kolica se mogu prevoziti besplatno autobusom do Pariz.

Turističke informacije za Pariz

Opšte informacije o Pariz

Francuska prestonica je bez pitanja jedna od najpopularnijih i najromanticnijih gradova u Evropi. Sa preko 12 miliona stanovnika Pariz je ujedno i jedan od najvećih gradova Evrope. Značaj Pariza i njegova uloga u savremenom svetu i tokom istorije je ogromna, to se najbolje ogleda u samom bogatstvu i istorijskom nasleđu grada. Izbor muzeja je neverovatan, a posebno se izdvajaju Luvr(Louvre), Musée d’Orsay i Centre Pompidou, svaki nudi drugačiji pogled na umetnost i kulturu. Pariz je ujedno i prestonica visoke mode, ili kako to francuzi kažu „Haute Couture“, i to ga čini idealnom šoping destinacijom. Ne treba zaboraviti da se pored Pariza nalazi i ogromni zabavni park Diznilend. FlixBus-ova mreža linija ti omogućuje da samostalno isplaniraš put do Pariza i po potrebi napraviš dan pauze na nekoj drugoj turistički popularnoj destinaciji.

Pariz: Atrakcije

Najpoznatija turistička atrakcija u Parizu je svakako Ajfelov toranj. Prvobitno je planiran kao privremena čelična konstrukcija u čast stogodišnjice Francuske revolucije tokom trajanja Svetske izložbe. Visok je 324 metra i u zavisnosti od temperature visina može da varira 18 cm. Od otvaranja ima preko 250 miliona posetilaca, a posebno mesto zauzimaju parovi, pošto se dnevno u proseku dva para vere na tom mestu. U Parizu se verovatno nalazi i najprestižniji muzej na svetu, Luvr, u njemu su izložena mnoga poznata dela, a otkako se pojavio film Da Vinčijev Kod, čak i deca znaju za dela poput Mona Lize i Poslednje večere. Iako je sam Luvr ogorman, ponekad se treba pripremiti unapred da bi se izbegli redovi za karte, pošto je Luvr ujedno i najposećeniji muzej na svetu. Pariz naravno ima i svetski poznatu katedralu, koju je proslavio i roman Viktora Igoa, „Bogorodična crkva u Parizu“, u pitanju je „Notre-Dame“. Predstavlja pravi primer rane gotske arhitekture, najviši toranj ima 69 metara i izgradnja je trajala više od dva veka, 1163-1345.

Pariz: Kultura i istorija


Za vreme rimskih osvajanja Galije, Julije Cezar je zabeležio današnji Pariz kao Leteciju, koja tada nije bila značajno mesto. Tokom srednjeg veka Pariz dobija važnije verske građevine i utvrđenja na mestu današnjeg Luvra i vremenom zbog sve veće populacije i ekonomskog značaja postaje prestonica Francuske. U njemu se odigrao i jedan od najznačajnijih događaja u modernoj istoriji, 1789. godine podignuta je Francuska revolucija, monarhija ukinuta i osnovana Prva Francuska Republika. Koliko je značajan i uticajan grad govori i to da je u periodu od 1855. do 1937. godine bio domaćin 6 različitih Svetskih izložbi.

Noćni život u Pariz


Pariz nikad ne spava, koliko god imao godina izbor odgovarajućih barova, klubova, koncernih dvorana i pozorišta je širok i rasprostranjen po celom gradu. Možete uživati i u jednostavnoj šetnji obalama Sene i uživati u ponoćnom jednominutnom spektaklu kada Ajfelov toranj svetli u različitim bojama i oblicima. Pariz je poznat i po kabareima, od kojih je svakako najpoznatiji „Moulin Rouge“, koji definitivno treba postetiti. Kvart „Grands Boulevard“ je preko dana lepo istorijsko nasleđe, a uveče se pretvara u odlično mesto za žurke. Takođe se i kvart „Le Marais“ izdvaja po velikom broju noćnih klubova i modernih barova. I što se tiče javnog prevoza, možete bezbrižno provesti celu noć u gradu, na raspolaganju su ti i noćni autobusi.

Interesting Facts about Pariz

Pariz je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu, 2012. godine imao je skoro 30 miliona posetilaca. Grad prosto zavodi svet i turiste, kojima je posle omiljena turistička destinacija. Grad sa tolikim istorijskim nasleđem uvek može nečim zanimljivim da te iznenadi. Ipod samog grada se nalaze katakombe koje se protežu u kilometrima, nisu još potpuno istražene. Tokom istorije katakombe su se koristile kao gorblje i procene su da je više od 6 miliona parižana sahranjeno u njima. Najstariji most u Parizu se zove Novi most i on povezuje ostrvo na kom se nalazi Bogorodična crkva sa ostatkom Pariza.

Surrounding Areas of Pariz

Region „Île-de-France“ kom pripada grad Pariz je sam po sebi zanimljiv za obići. Zapadno od Pariza, možeš veoma lako autobusom posetiti dvorac Versaj. Čak i ako te ne zanima mnogo istorija, prava je šteta ne obići veličanstveni park koji sam po sebi ima svašta da ponudi. Dvorac je podigao kralj Luj XIV krajem XVII veka, kada je francuska kraljevina verovatno bila na vrhuncu svoje moći. Versaj je od otvaranja do Francuske revolucije bio politički centar kraljevine. Za ljubitelje prirode prava atrakcija se nalazi južno od Pariza, čuvena šuma „Fontainebleau“, koja ima veoma diverzifikovanu floru i faunu.

Autobusi od i do Pariz

Pronađi autobuske karte po najpristupačnijim cenama od i do Pariz

Tražiš karte po najpristupačnijoj ceni od ili do Pariz? Imamo sve što tražiš od autobusa koji povezuju Pariz za svega 349,00 din – i uštedećeš još više ako rezervišeš unapred. Imamo 10 stanica u Parizi do njih možeš da stigneš od 365 gradovi polaska. Proveri u FlixBus mreži da li ima linija u tvom gradu!

Zašto da putuješ od ili do Pariz sa FlixBus-om

FlixBus je spoj pristupačnih cena i udobnosti i svojim putnicima pruža vrhunski doživljaj putovanja. Uživaj u udobnom putovanju od ili do Pariz uz naše usluge u vozilu, kao što su besplatan Wi-Fi i utičnice za struju. Izaberi omiljeno sedište dok praviš rezervaciju i putuj spokojno, znajući da cena tvoje karte pokriva jedan komad ručnog prtljaga i jednu torbu.

Kako da rezervišeš autobusku kartu od ili do Pariz

Rezervisanje karte za FlixBus je lako: na ovom veb-sajtu ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji možeš da rezervišeš kartu u svega nekoliko klikova. Kada kupuješ kartu od ili do Pariz onlajn, možeš da izabereš između različitih sigurnih onlajn načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Druga mogućnost je da platiš u gotovini u autobusu ili na prodajnom mestu.

Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti