Ako imaš teškoće sa korišćenjem ovog veb-sajta, pozovi nas na +381 11 4250133 ili idi na FlixBus Google Assistant App.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autobus iz i za Pariz

Informacije COVID-19

Informacije za naše putnike.

Klikni ovde
Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.

Aktuelni red vožnje
Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.

Putovanje autobusom i ekologija
Izaberi jednu od 1,700 destinacija u 27 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 2,500 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.

Na našu mrežu

Tvoj red vožnje za Pariz

Proveri red vožnje za
i
Odaberi dane
Polazi
povratna
Dani Presedanja Pol. Trajanje Dol. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviši odmah' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Vreme transfera: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ako je šoping po tvom ukusu, možda ćeš uživati i u ovim gradovima:

Turističke informacije za Pariz

Everything you need to know about Paris

Opšte informacije o Pariz

Francuska prestonica je bez pitanja jedna od najpopularnijih i najromanticnijih gradova u Evropi. Sa preko 12 miliona stanovnika Pariz je ujedno i jedan od najvećih gradova Evrope. Značaj Pariza i njegova uloga u savremenom svetu i tokom istorije je ogromna, to se najbolje ogleda u samom bogatstvu i istorijskom nasleđu grada. Izbor muzeja je neverovatan, a posebno se izdvajaju Luvr(Louvre), Musée d’Orsay i Centre Pompidou, svaki nudi drugačiji pogled na umetnost i kulturu. Pariz je ujedno i prestonica visoke mode, ili kako to francuzi kažu „Haute Couture“, i to ga čini idealnom šoping destinacijom. Ne treba zaboraviti da se pored Pariza nalazi i ogromni zabavni park Diznilend. FlixBus-ova mreža linija ti omogućuje da samostalno isplaniraš put do Pariza i po potrebi napraviš dan pauze na nekoj drugoj turistički popularnoj destinaciji.
 
See everything Paris has to offer

Pariz: Atrakcije

Najpoznatija turistička atrakcija u Parizu je svakako Ajfelov toranj. Prvobitno je planiran kao privremena čelična konstrukcija u čast stogodišnjice Francuske revolucije tokom trajanja Svetske izložbe. Visok je 324 metra i u zavisnosti od temperature visina može da varira 18 cm. Od otvaranja ima preko 250 miliona posetilaca, a posebno mesto zauzimaju parovi, pošto se dnevno u proseku dva para vere na tom mestu. U Parizu se verovatno nalazi i najprestižniji muzej na svetu, Luvr, u njemu su izložena mnoga poznata dela, a otkako se pojavio film Da Vinčijev Kod, čak i deca znaju za dela poput Mona Lize  i Poslednje večere. Iako je sam Luvr ogorman, ponekad se treba pripremiti unapred da bi se izbegli redovi za karte, pošto je Luvr ujedno i najposećeniji muzej na svetu. Pariz naravno ima i svetski poznatu katedralu, koju je proslavio i roman Viktora Igoa, „Bogorodična crkva u Parizu“, u pitanju je „Notre-Dame“. Predstavlja pravi primer rane gotske arhitekture, najviši toranj ima 69 metara i izgradnja je trajala više od dva veka, 1163-1345.
Experience the vibrant culture and interesting history of Paris with FlixBus

Pariz: Kultura i istorija


Za vreme rimskih osvajanja Galije, Julije Cezar je zabeležio današnji Pariz kao Leteciju, koja tada nije bila značajno mesto. Tokom srednjeg veka Pariz dobija važnije verske građevine i utvrđenja na mestu današnjeg Luvra i vremenom zbog sve veće populacije i ekonomskog značaja postaje prestonica Francuske. U njemu se odigrao i jedan od najznačajnijih događaja u modernoj istoriji, 1789. godine podignuta je Francuska revolucija, monarhija ukinuta i osnovana Prva Francuska Republika. Koliko je značajan i uticajan grad govori i to da je u periodu od 1855. do 1937. godine bio domaćin 6 različitih Svetskih izložbi.
Paris has a unique and wonderful nightlife

Noćni život u Pariz


Pariz nikad ne spava, koliko god imao godina izbor odgovarajućih barova, klubova, koncernih dvorana i pozorišta je širok i rasprostranjen po celom gradu. Možete uživati i u jednostavnoj šetnji obalama Sene i uživati u ponoćnom jednominutnom spektaklu kada Ajfelov toranj svetli u različitim bojama i oblicima. Pariz je poznat i po kabareima, od kojih je svakako najpoznatiji „Moulin Rouge“, koji definitivno treba postetiti. Kvart „Grands Boulevard“ je preko dana lepo istorijsko nasleđe, a uveče se pretvara u odlično mesto za žurke. Takođe se i kvart „Le Marais“ izdvaja po velikom broju noćnih klubova i modernih barova. I što se tiče javnog prevoza, možete bezbrižno provesti celu noć u gradu, na raspolaganju su ti i noćni autobusi.
 
Enjoy FlixBus' facts about Paris

Interesting Facts about Pariz

Pariz je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu, 2012. godine imao je skoro 30 miliona posetilaca. Grad prosto zavodi svet i turiste, kojima je posle omiljena turistička destinacija. Grad sa tolikim istorijskim nasleđem uvek može nečim zanimljivim da te iznenadi. Ipod samog grada se nalaze katakombe koje se protežu u kilometrima, nisu još potpuno istražene. Tokom istorije katakombe su se koristile kao gorblje i procene su da je više od 6 miliona parižana sahranjeno u njima. Najstariji most u Parizu se zove Novi most i on povezuje ostrvo na kom se nalazi Bogorodična crkva sa ostatkom Pariza. 
 
Discover the amazing surrounding areas of Paris

Surrounding Areas of Pariz

Region „Île-de-France“ kom pripada grad Pariz je sam po sebi zanimljiv za obići. Zapadno od Pariza, možeš veoma lako autobusom posetiti dvorac Versaj. Čak i ako te ne zanima mnogo istorija, prava je šteta ne obići veličanstveni park koji sam po sebi ima svašta da ponudi. Dvorac je podigao kralj Luj XIV krajem XVII veka, kada je francuska kraljevina verovatno bila na vrhuncu svoje moći. Versaj je od otvaranja do Francuske revolucije bio politički centar kraljevine. Za ljubitelje prirode prava atrakcija se nalazi južno od Pariza, čuvena šuma „Fontainebleau“, koja ima veoma diverzifikovanu floru i faunu.
 

Pariz: autobuske stanice

Obrati pažnju, neki gradovi imaju više autobuskih stanica, mesto Pariz ima: 10 .
Autobuska karta od 100 din
Broj linija iz Pariz 380
Broj autobuskih stanica u Pariz 10
Zemlja Francuska