Ako imaš teškoće sa korišćenjem ovog veb-sajta, pozovi nas na +381 11 4250133 ili idi na FlixBus Google Assistant App.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Prtljag u FlixBus-u

Svaki FlixBus ima dovoljno mesta za prtljag. Da bi tvoje putovanje bilo što prijatnije i bezbednije molimo te da pažljivo pročitaš sledeća pravila.

U principu karta uključuje besplatan prevoz za:

  • Jedan komad ručnog prtljaga (maks. 42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg)
  • 1 komad prtljaga (maks. 80 x 50 x 30 cm, uz dozvoljeno malo odstupanje dimenzija i maks. obim svih stranica od 160 cm, maks. 20 kg)

Iz bezbednosnih razloga važno je da ručni prtljag bude odložen u pretinac iznad sedišta, kako bi putevi za evakuaciju bili slobodni. Obavezno sav svoj prtljag obeleži imenom i adresom da bi se izbeglo stvaranje konfuzije. Naši ljubazni vozači će ti rado pomoći da ubaciš svoj prtljag u prtljažnik.

Dodatni prtljag

Dodatni prtljag ne bi trebalo da premaši dimenzije i težinu putnog prtljaga. Ova usluga se naplaćuje. Naknada za dodatni prtljag zavisi od načina rezervacije. Rezervacija se može uraditi ili onlajn u procesu rezervisanja karte ili telefonom, nakon procesa rezervisanja. Ako se komad prtljaga registruje telefonom preko korisničke službe, naknada se plaća vozaču autobusa. Generalno ne možemo da garantujemo da će u autobusu biti dovoljno prostora za više od jednog komada prtljaga.

Specijalan prtljag

Moraš da platiš naknadu za komad prtljaga koji je veći od tvog putnog prtljaga. Ovaj komad prtljaga ne sme da premaši ukupne dimenzije (visina u cm + širina u cm + dubina u cm) od 240 cm (94,5 inča) ni težinu od 30 kg (66,1 lbs). Osim toga, prtljag nestandardne veličine mora da bude ili naveden tokom pravljenja rezervacije (pod uslovom da je to moguće uraditi za to putovanje) ili nakon pravljenja rezervacije, pozivanjem korisničke službe najranije 48 sati pre polaska autobusa*. U autobus se može uneti samo jedan komad prtljaga nestandardne veličine po osobi. Nije moguće garantovati da će biti mesta. Prtljag nestandardne veličine obuhvata, na primer: skije i muzičke instrumente (preporučujemo ih da ih prevoziš u čvrstim kutijama). Za bicikle i ortopedska pomagala važe specijalna pravila. Neki predmeti se ne mogu prevoziti.

Za više informacija o pravilima i propisima o prevozu prtljaga u autobusima pogledajte naše Opšte uslove prevoza i poslovanja.

Bicikli

U mnoge naše autobuse možeš da uneseš svoj bicikl standardne veličine i bez nadgradnji (maksimalne težine 20 kg).  Možeš ih dodati tokom procesa pravljenja rezervacije uz doplatu po komadu. Broj bicikala koje želiš da uneseš u autobus izabraćeš kada praviš rezervaciju i biraš broj putnika.

Bicikli se prevoze na nosaču za bicikle. U posebnim slučajevima prevoz je moguć samo u odgovarajućim vrećama u prtljažniku (npr. bicikl koji se sklapa). U tom slučaju moraš da pozoveš korisničku službu unapred i prijaviš bicikl (vidi pravila za specijalan prtljag).

E-bickli, pedeleci, tandemi i tricikli se ne mogu prevoziti na nosaču za bicikle.

Dečija kolica/invalidska kolica/ortopedska pomagala

Dečija kolica, invalidska kolica i ortopedska pomagala u nekim autobusima prevoze se besplatno. Invalidska kolica i ortopedska pomagala moraju da nam se prijave telefonom najkasnije 36 sati pre polaska*. Dečja kolica se smatraju specijalnim prtljagom i moraju nam se prijaviti telefonom najmanje 48 sati pre polaska*.
Imaj u vidu da zbog bezbednosti dečija kolica mogu da se povezu samo ako su sklopiva i bez električnog uređaja.

Muzički instrumenti

Muzički instrumenti koji ne premašuju težinu i dimenzije ručnog prtljaga (42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg) mogu da se unesu u putničku kabinu besplatno umesto ručnog prtljaga. Međutim, u putničkoj kabini možeš da držiš ili ručni prtljag ili svoj muzički instrument.

Muzički instrumenti koji su veći od dimenzija ručnog prtljaga (42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg) smatraju se specijalnim prtljagom i moraju se prevoziti u prtljažniku autobusa u odgovarajućoj transportnoj kutiji. Preporučujemo tvrdu kutiju da bi se izbegla oštećenja.  U tom slučaju za svaki komad se plaća dodatna naknada na cenu rezervacije, a prtljag se mora prijaviti najmanje 48 sati pre polaska našem timu korisničke službe telefonom*.

Muzički instrumenti i kutije koji su veći od 135 x 48 x 35 cm ne mogu se prevoziti (npr. kontrabasi).

Zaboravio/-la si prtljag?

Prijavi izgubljeni prtljag našoj kancelariji za izgubljeno-nađeno. Pomoći ćemo ti što je pre moguće.

*Imajte u vidu da cene poziva iz fiksne i mobilne telefonije zavise od cena provajdera čije usluge se koriste.