Prtljag u FlixBus-u

Svaki FlixBus ima dovoljno mesta za prtljag. Da bi tvoje putovanje bilo što prijatnije i bezbednije molimo te da pažljivo pročitaš sledeća pravila.

U principu karta uključuje besplatan prevoz za:

  • Jedan komad ručnog prtljaga (maks. 42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg)
  • 1 komad prtljaga (maks. 80 x 50 x 30 cm, uz dozvoljeno malo odstupanje dimenzija i maks. obim svih stranica od 160 cm, maks. 20 kg)

Iz bezbednosnih razloga važno je da ručni prtljag bude odložen u pretinac iznad sedišta, kako bi putevi za evakuaciju bili slobodni. Obavezno sav svoj prtljag obeleži imenom i adresom da bi se izbeglo stvaranje konfuzije. Naši ljubazni vozači će ti rado pomoći da ubaciš svoj prtljag u prtljažnik.

Dodatni prtljag

U zavisnosti od kapaciteta, po osobi možeš da poneseš još dva komada dodatnog prtljaga. Ne sme da prelazi propisane dimenzije prtljaga i težinu od 20 kg. Dodatni prtljag košta 2 € po komadu i mora se (ako je moguće) uneti tokom pravljenja rezervacije ili prijaviti i potvrditi za vreme pravljenja rezervacije ili nakon rezervacije, a najranije 48 sati pre polaska autobusa, telefonom korisničkoj službi: +385 1 8000 380*. U načelu, putnik nema pravo na prevoz više od jednog komada putnog prtljaga.

Specijalan prtljag

Za komad prtljaga koji je veći od propisanog doplaćuje se 9 €. Prtljag ne sme da premaši ukupan obim (visina u cm + širina u cm + dubina u cm) od 240 cm ni težinu od 30 kg. Osim toga, prtljag nestandardne veličine (ako je njegov prevoz moguć) mora da se unese tokom pravljenja rezervacije ili da se prijavi nakon rezervacije, najranije 48 sati pre polaska autobusa, telefonom korisničkoj službi: +385 1 8000 380*. Moguće je prevesti samo jedan komad prtljaga nestandardne veličine po putniku i za to nema mogućnosti zahteva. U prtljag nestandardne veličine spadaju npr. skije i muzički instrumenti (preporučuje se transport u tvrdoj kutiji). Za bicikle i ortopedska pomagala važe posebna pravila. Neki predmeti ne mogu se prevoziti autobusom.

Za više informacija o pravilima i propisima o prevozu prtljaga u autobusima pogledajte naše Opšte uslove prevoza i poslovanja.

Bicikli

U mnoge od naših autobusa možeš da uneseš bicikl standardne veličine bez nadogradnji (maks. težina 25 kg). Možeš ih dodati tokom procesa pravljenja rezervacije uz doplatu od 1049 RSD po komadu. Izabraćeš broj bicikala koje želiš da uneseš u autobus kada praviš rezervaciju i biraš broj putnika.
Bicikli se prevoze na nosačima za bicikle. U posebnim slučajevima prevoz je moguć samo u odgovarajućim vrećama u prtljažniku (npr. bicikl koji se sklapa). U tom slučaju moraš da pozoveš korisničku službu unapred i prijaviš bicikl (vidi pravila za specijalan prtljag).
Da bismo proverili mogućnost prevoza električnog bicikla autobusom, kontaktiraj našu korisničku službu: +385 1 8000 380*.

Dečija kolica/invalidska kolica/ortopedska pomagala

Dečija kolica, invalidska kolica i ortopedska pomagala u nekim autobusima prevoze se besplatno. Invalidska kolica i ortopedska pomagala moraju da nam se prijave telefonom najkasnije 36 sati pre polaska: (+385 1 8000 380*). Dečja kolica se smatraju specijalnim prtljagom i moraju nam se prijaviti telefonom najmanje 48 sati pre polaska: (+385 1 8000 380*).
Imaj u vidu da zbog bezbednosti dečija kolica mogu da se povezu samo ako su sklopiva i bez električnog uređaja.

Muzički instrumenti

Muzički instrumenti koji ne premašuju težinu i dimenzije ručnog prtljaga (42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg) mogu se uneti u putničku kabinu autobusa u kutiji za transport besplatno, umesto ručnog prtljaga. Međutim, u putničkoj kabini možeš da držiš ili ručni prtljag ili muzički instrument.
Muzički instrumenti koji su veći od dimenzija ručnog prtljaga (42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg) smatraju se specijalnim prtljagom i moraju se prevoziti u prtljažniku autobusa u odgovarajućoj transportnoj kutiji. Preporučujemo tvrdu kutiju da bi se izbegla oštećenja. U  ovom slučaju za svaki komad se doplaćuje 1049 RSD na iznos rezervacije i prtljag mora da se prijavi telefonom, ne ranije od 48 sati pre vremena polaska, našoj korisničkoj službi: +385 1 8000 380*.
Muzički instrumenti u kutijama koji su veći od 135 x 48 x 35 cm ne prevoze se autobusom (npr. kontrabasi.)

Zaboravio/-la si prtljag?

Prijavi izgubljeni prtljag našoj kancelariji za izgubljeno-nađeno. Pomoći ćemo ti što je pre moguće.

*Imajte u vidu da cene poziva iz fiksne i mobilne telefonije zavise od cena provajdera čije usluge se koriste.