Autobus za Milano

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Milano

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Uobičajena Pitanja

Stizanje do Milano sa FlixBus-om je lako sa linijama iz 289 različitih gradova. Na svom autobuskom putovanju do Milano dobijaš dodatni prostor za noge, utičnice za struju i toalete. Većina naših autobusa nudi i besplatan Wi-Fi. Ne zaboravi da poneseš punjače za svoje uređaje i koristi ih u utičnicama za struju u autobusu. Uštedi na smeštaju tako što ćeš izabrati noćni autobus ako se uklapa u tvoj plan.
Kupovina autobuske karte do Milano je jednostavna. Možeš da rezervišeš onlajn ili upotrebiš besplatnu FlixBus aplikaciju za najpraktičnije iskustvo i najbolje ponude. Osim toga, ako ima slobodnih mesta, možeš da rezervišeš sedište u autobusu do Milano kada praviš rezervaciju. U ponudi su razni tipovi sedišta, kao što su panorama, sa stočićem i sedišta-ležajevi. Za plaćanje autobuske karte do Milano FlixBus prihvata nekoliko načina plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, Google Pay i Apple Pay. Izaberi najpraktičniji način kada dođeš do plaćanja. Možeš i da ublažiš svoje emisije ugljenika tako što ćeš izabrati opciju kompenzovanja CO₂ kada rezervišeš svoju kartu za FlixBus.
Sa FlixBus-om ne moraš da nosiš malo stvari kada kreneš za Milano. Tvoja autobuska karta obuhvata BESPLATAN prevoz jednog komada ručnog prtljaga (30x42x18 cm, težine do 7 kg) i jedan komad prtljaga (50x80x30 cm, težine do 20 kg). Za informacije o dodatnom ili prtljagu nestandardne veličine pogledaj ovu stranicu. Mnogi naši autobusi imaju nosače za bicikle u zadnjem delu ili specijalizovane navlake za bicikle. Pogledaj ovaj link za smernice za prevoz bicikla do Milano i pogledaj ovaj link za cene prevoza bicikla.
Da, svi FlixBus autobusi do Milano imaju opremu za putnike sa smanjenom pokretljivošću? Trudimo se da naši autobusi budu što udobniji i što pristupačniji za ljude sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. U svim FlixBus autobusima koji prevoze do Milano dozvoljen je prevoz životinja za podršku. Prevoz invalidskih kolica, sklopivih invalidskih kolica, pomoćnih sredstava za hodanje i drugih uređaja za olakšavanje kretanja je besplatan.
Ako se planovi promene, otkazivanje ili menjanje autobuske karte do Milano moguće je do 15 minuta pre polaska. Poseti naše stranice sa pravilnikom o otkazivanju i vodič za izmene za više informacija.
Svoju autobusku kartu do Milano iskoristi tako što ćeš vozaču pokazati QR kôd iz imejla sa potvrdom ili FlixBus aplikaciju. Nema potrebe da štampaš kartu!
Milano ima 11 autobuskih stanica. Poseti ovu stranicu i pogledaj njihove lokacije na mapi.
FlixBus nudi povoljna autobuska putovanja do Milano, sa cenom od svega 349,00 din u zavisnosti od mesta polaska.
Da, deca mlađa od 15 godina plaćaju niže cene autobuskog prevoza do Milano. Izračunavamo najpovoljniju cenu za tebe uračunavajući sve dostupne popuste. Ako je cena sa popustom niža od cene dečje karte, primeniće se ista cena. Za više detalja pročitaj naše propise o putovanju dece i rezervaciji sedišta. Sklopiva kolica se mogu prevoziti besplatno autobusom do Milano.

Turističke informacije za Milano

Opšte informacije o Milano

Milano je prestonica italijanske pokrajine Lombardije, jedne od najrazvijenijih evropskih regija. Sam grad ima manje od milion i po stanovnika, ali sa naseljima u neposrednoj okolini čini najgušće naseljen deo Italije, gde živi preko osam i po miliona ljudi. Grad već vekovima ima status jednog od najvažnijih u Evropi i njegovo bogato istorijsko nasleđe privlači reke turista svake godine. Nosi i titulu italijanske prestonice mode, a u njemu se nalaze i centrale najvažnijih finansijskih institucija i medijskih kuća u Italiji. FlixBus ne staje u samom centru Milana, ali do njega možeš brzo doći metroom, a u ponudi su i linije koje idu direktno do aerodroma u Milanu.

Milano: Atrakcije

Nezavisno od toga da li ćeš obilaziti grad dva sata ili tri dana, tvoja tura verovatno počinje od Milanske katedrale. Ova građevina podignuta u gotičkom stilu ima i dosta klasičnih elemenata, s’ obzirom da je građena od kraja 14. do sredine 19. veka. Ako se ne plašis visine, ne propusti priliku da sa krova katedrale osmotriš panoramu Milana i bele vrhove Alpa u pozadini.Na istom trgu se nalazi i kraljevska palata, muzej umetnosti 20. veka „Arengario“ i veličanstvena tržnica iz 19. veka Vitorio Emanuele II. Drugi kraj tržnice izlazi direktno na zgradu čuvene Milanske skale. Naša preporuke je da nastavite u istom smeru i istražite boemsku četvrt Brera, koju su proslavili mnogobrojni pisci i umetnici. Za kraj „obavezne“ ture, preporučujemo posetu crkvi „Santa Maria delle Grazie“, zato što je upravo u toj crkvi Leonardo da Vinči naslikao Tajnu večeru.

Milano: Kultura i istorija

Uspon Milana počinje sa rimskim osvajanjima, a svoj vrhunac, antički Mediolanum, dostiže tokom perioda kada bio glavni grad Zapadnog rimskog carstva. Milanskim ediktom zaustavljen je pogrom hrišćanstva, a tokom vladavine buskupa Ambrozija Milanskog, grad postaje važno hrišćansko uporište, a biskup postaje svetac zaštitnik grada. U narednom periodu gard osvajaju Lombardi, a kasnije tokom vremena postaje deo Svetog rimskog carstva. Srednjovekovnim Milanskim vojvodstvom su vladale dve čuvene italijanske porodice, Sforca i Viskonti, čije nasleđe je i danas vidljivo u gradu. Sledeći važan period dolazi sa oslobađanjem regiona od austrijske vlasti sredinom 19. veka, kada počinje ubrzana idustrijalizacija i razvoj železnice. Posebno mesto u istoriji grada imaju i umetnici poput Ajeza, Karavađa, Bramantea i Verdija, koji su živeli i stvarali u Milanu.

Noćni život u Milano

Nakon istorije, umetnosti i kulture, na red dolazi i noćni život. U svakom kvartu Milana možete naći veliki broj kafića, restorana i klubova, koji su deo veoma bogate ugostiteljske ponude grada. O reputaciji javnog života govori i izreka „Milano da bere“, u slobodnom prevodu popiti Milano. Dva kvarta koja se posebno izdavaju po reputaciji su „Ticinese“ i „Navigili“. Leti je posebno zanimljiva obala gradskih kanala duž koje je teško izabrati samo jedno mesto za predah i uživanje u ambijentu. I pre nego što se spakuješ za povratak kući, obavezno probaj specijalitet lokalne kuhinje, rižoto milaneze!

Autobusi od i do Milano

Pronađi autobuske karte po najpristupačnijim cenama od i do Milano

Tražiš karte po najpristupačnijoj ceni od ili do Milano? Imamo sve što tražiš od autobusa koji povezuju Milano za svega 349,00 din – i uštedećeš još više ako rezervišeš unapred. Imamo 11 stanica u Milanoi do njih možeš da stigneš od 289 gradovi polaska. Proveri u FlixBus mreži da li ima linija u tvom gradu!

Zašto da putuješ od ili do Milano sa FlixBus-om

FlixBus je spoj pristupačnih cena i udobnosti i svojim putnicima pruža vrhunski doživljaj putovanja. Uživaj u udobnom putovanju od ili do Milano uz naše usluge u vozilu, kao što su besplatan Wi-Fi i utičnice za struju. Izaberi omiljeno sedište dok praviš rezervaciju i putuj spokojno, znajući da cena tvoje karte pokriva jedan komad ručnog prtljaga i jednu torbu.

Kako da rezervišeš autobusku kartu od ili do Milano

Rezervisanje karte za FlixBus je lako: na ovom veb-sajtu ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji možeš da rezervišeš kartu u svega nekoliko klikova. Kada kupuješ kartu od ili do Milano onlajn, možeš da izabereš između različitih sigurnih onlajn načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Druga mogućnost je da platiš u gotovini u autobusu ili na prodajnom mestu.

Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti