flixbus logo
hero image

Autobus iz i za Milano

Informacije COVID-19

Informacije za naše putnike.
Klikni ovde
Izaberi jednu od 1,700 destinacija u 27 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 2,500 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.

Na našu mrežu
Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.

Putovanje autobusom i ekologija
Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.

Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici

Popularne autobuske linijeAutobuske staniceVodič za gradove

Autobuske stanice u Milano

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Milano (Lampugnano autobuska stanica)

Cormano - Cusano Milanino (motorway A4 eastbound)

Cormano - Cusano Milanino (motorway A4 westbound)

Milano (San Donato M3)

Milano (Sesto S.G. 1° Maggio M1)

Milan (Stazione Centrale - MXP Shuttle)

Milan (Stazione Centrale - Orio Shuttle)

Otkrij sve destinacije

Izaberi neku od preko 2,500 travel destinacija u 37 zemalja.

Istraži mapu
Milano: Brze informacije
Gradovi sa direktnim linijama

221

Broj autobuskih stanica

7

Zemlja

Italija

Ekološko putovanje?

Da

Turističke informacije za Milano

Opšte informacije o Milano

Milano je prestonica italijanske pokrajine Lombardije, jedne od najrazvijenijih evropskih regija. Sam grad ima manje od milion i po stanovnika, ali sa naseljima u neposrednoj okolini čini najgušće naseljen deo Italije, gde živi preko osam i po miliona ljudi. Grad već vekovima ima status jednog od najvažnijih u Evropi i njegovo bogato istorijsko nasleđe privlači reke turista svake godine. Nosi i titulu italijanske prestonice mode, a u njemu se nalaze i centrale najvažnijih finansijskih institucija i medijskih kuća u Italiji. FlixBus ne staje u samom centru Milana, ali do njega možeš brzo doći metroom, a u ponudi su i linije koje idu direktno do aerodroma u Milanu.

Milano: Atrakcije

Nezavisno od toga da li ćeš obilaziti grad dva sata ili tri dana, tvoja tura verovatno počinje od Milanske katedrale. Ova građevina podignuta u gotičkom stilu ima i dosta klasičnih elemenata, s’ obzirom da je građena od kraja 14. do sredine 19. veka. Ako se ne plašis visine, ne propusti priliku da sa krova katedrale osmotriš panoramu Milana i bele vrhove Alpa u pozadini.Na istom trgu se nalazi i kraljevska palata, muzej umetnosti 20. veka „Arengario“ i veličanstvena tržnica iz 19. veka Vitorio Emanuele II. Drugi kraj tržnice izlazi direktno na zgradu čuvene Milanske skale. Naša preporuke je da nastavite u istom smeru i istražite boemsku četvrt Brera, koju su proslavili mnogobrojni pisci i umetnici. Za kraj „obavezne“ ture, preporučujemo posetu crkvi „Santa Maria delle Grazie“, zato što je upravo u toj crkvi Leonardo da Vinči naslikao Tajnu večeru.

Milano: Kultura i istorija

Uspon Milana počinje sa rimskim osvajanjima, a svoj vrhunac, antički Mediolanum, dostiže tokom perioda kada bio glavni grad Zapadnog rimskog carstva. Milanskim ediktom zaustavljen je pogrom hrišćanstva, a tokom vladavine buskupa Ambrozija Milanskog, grad postaje važno hrišćansko uporište, a biskup postaje svetac zaštitnik grada. U narednom periodu gard osvajaju Lombardi, a kasnije tokom vremena postaje deo Svetog rimskog carstva. Srednjovekovnim Milanskim vojvodstvom su vladale dve čuvene italijanske porodice, Sforca i Viskonti, čije nasleđe je i danas vidljivo u gradu. Sledeći važan period dolazi sa oslobađanjem regiona od austrijske vlasti sredinom 19. veka, kada počinje ubrzana idustrijalizacija i razvoj železnice. Posebno mesto u istoriji grada imaju i umetnici poput Ajeza, Karavađa, Bramantea i Verdija, koji su živeli i stvarali u Milanu.

Noćni život u Milano

Nakon istorije, umetnosti i kulture, na red dolazi i noćni život. U svakom kvartu Milana možete naći veliki broj kafića, restorana i klubova, koji su deo veoma bogate ugostiteljske ponude grada. O reputaciji javnog života govori i izreka „Milano da bere“, u slobodnom prevodu popiti Milano. Dva kvarta koja se posebno izdavaju po reputaciji su „Ticinese“ i „Navigili“. Leti je posebno zanimljiva obala gradskih kanala duž koje je teško izabrati samo jedno mesto za predah i uživanje u ambijentu. I pre nego što se spakuješ za povratak kući, obavezno probaj specijalitet lokalne kuhinje, rižoto milaneze!


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti