Autobus iz i za Amsterdam

Informacije COVID-19

Informacije za naše putnike.
Klikni ovde

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Amsterdam

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Amsterdam

Opšte informacije o Amsterdam

Holandska prestonica Amsterdam leži na oko 90 ostvra povezanih sa preko 1.200 mostova koji povezuju grad ispresecan kanalima reke Amstel, zbog čega se često naziva i Venecijom severa. Amsterdam se posebno ističe svojom opuštenom atmosferom i raznolikim stanovništvom iz celog sveta koje je odabralo ovaj grad kao svoju stalnu luku. Istovremeno, Amsterdam je jedan od najbolje povezanih gradova u okviru FlixBus mreže linija i autobus je prilično dobar izbor za put, koji istovremeno nudi i veliki broj mogućnosti za kombinovanje sa drugim gradovima. Mnogima je dovoljno samo da uživaju u jedinstvenoj arihtekturi starog grada, za one koje traže više dovoljno je reći da je upravo Amsterdam mesto na kom se nalazi najveća kolekcija Van Gogovih slika.

Amsterdam: Atrakcije

Koliko je Amsterdam raznolik može se lako iskusiti obilaskom najstarije građevine u gradu, crkve „Oude Kerk“, sagrađenoj u 13. veku i posetom načunog centra „NEMO“. Najstarija kuća se danas nalazi u poznatom kvartu crvenih fenjera. Sa druge strane impresivna zgrada „NEMA“ je napravljena tako maksimalno omogući interaktivno istraživanje nauke i tehnologije, pa se možete prošetati i po samom krovu zgrade. Ako si čitao dnevnik Ane Frank, u Amsteradmu imaš priliku da još jednom na drugačiji način iskusiš knjigu tako što ćeš obići kuću i skrovište, koje si prethodno upoznao kroz reči. U Amsterdamu se nalazi i impozantna građevina kraljevske palate, koja je sagrađena tokom 17. veka kada je Amsterdam bio na vrhuncu moći.

Amsterdam: Kultura i istorija

Amsterdam je osnovan tokom 13. veka, mnogo kasnije od drugih holandskih gradova, ali je brzo od ribarskog sela postao trgovački centar. Dva veka kasnije postaje najmoćniji finansijski i trgovački centar na svetu, gde se osniva i prva moderna berza. Usledio je zlatno doba Holandije i Amsterdam čuva svoj deo bogatog istorijskog nasleđa oličenom u raskošnim arhitektonskim stilovima starog grada i bogatim umetničkim kolekcijama u muzejima. Posebno se izdvaja Rajksmuzeum, sa preko miliion izloženih eksponata.

Noćni život u Amsterdam

Posbna priča o Amsterdamu je razvijeni noćni život. Mladi često putuju autobusom do Amsterdama samo zbog noćnog provoda, ne dolazi bez razloga toliki broj poznatih didžejeva iz Holandije. Jedno od najboljih mesta za izlazak i živu muziku je „Paradiso“, koji se smatra hramom popularne kulture Amsterdama. U „Paradis-u“ možeš da se provodiš i đuskaš na nastupu svog omiljenog didžeja. Inače klub se nalazi u prepravljenoj crkvi iz 19. veka i lepota same zgrade doprinosi jedinstvenom iskustvu. Opušteniju atmosferu možeš naći u velikom broju kafića i pabova, naša preporuka je „in het Aepjen“ koji ima široku ponudu različitih vrsta piva.

Interesting Facts about Amsterdam

Za Amsterdam kažu da ima biše bicikala u gradu nego ljudi, pa je i naša preporuka da za obilazak grada iznajmite bicikl. A kada se umorite od verglanja pedala, pređite na vodu. Nađite odgovarajući čamac i zaplovite kanalima Amsterdama. Ko želi više da nauči o istoriji grada, može da uzme i audio vodiča na brodu, pošto ploveći kanalima možete videti najvažnije znamenitosti grada. Broj od 25,000 bicikala, koji svake godine završe u kanalima govori da broj ljudi koji pokušava da spoji nespojivo nije mali u ovom gradu.

Surrounding Areas of Amsterdam

Amsterdam je izuzezetno urbanizovan grad, ali uređene zelene površine nisu izostavljene, one čine oko 12% površine grada. Jedan od najlepših parkova je Gaarsperplas park, koji se nalazi u južnom delu grada. Park je ujedno i rezervat prirode, i pored opuštajuće šetnje i uživanja u okolini možeš da se oprobaš i u sportu, na dasci. U pitanju je jedrenje na dasci, koje je isto popularno u ovom parku.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti