Autobus za Budimpešta

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Budimpešta

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Uobičajena Pitanja

Stizanje do Budimpešta sa FlixBus-om je lako sa linijama iz 215 različitih gradova. Na svom autobuskom putovanju do Budimpešta dobijaš dodatni prostor za noge, utičnice za struju i toalete. Većina naših autobusa nudi i besplatan Wi-Fi. Ne zaboravi da poneseš punjače za svoje uređaje i koristi ih u utičnicama za struju u autobusu. Uštedi na smeštaju tako što ćeš izabrati noćni autobus ako se uklapa u tvoj plan.
Da, svi FlixBus autobusi do Budimpešta imaju opremu za putnike sa smanjenom pokretljivošću? Trudimo se da naši autobusi budu što udobniji i što pristupačniji za ljude sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. U svim FlixBus autobusima koji prevoze do Budimpešta dozvoljen je prevoz životinja za podršku. Prevoz invalidskih kolica, sklopivih invalidskih kolica, pomoćnih sredstava za hodanje i drugih uređaja za olakšavanje kretanja je besplatan.
Ako se planovi promene, otkazivanje ili menjanje autobuske karte do Budimpešta moguće je do 15 minuta pre polaska. Poseti naše stranice sa pravilnikom o otkazivanju i vodič za izmene za više informacija.
Svoju autobusku kartu do Budimpešta iskoristi tako što ćeš vozaču pokazati QR kôd iz imejla sa potvrdom ili FlixBus aplikaciju. Nema potrebe da štampaš kartu!
FlixBus nudi povoljna autobuska putovanja do Budimpešta, sa cenom od svega 1.149,00 din u zavisnosti od mesta polaska.
Kupovina autobuske karte do Budimpešta je jednostavna. Možeš da rezervišeš onlajn ili upotrebiš besplatnu FlixBus aplikaciju za najpraktičnije iskustvo i najbolje ponude. Osim toga, ako ima slobodnih mesta, možeš da rezervišeš sedište u autobusu do Budimpešta kada praviš rezervaciju. U ponudi su razni tipovi sedišta, kao što su panorama, sa stočićem i sedišta-ležajevi. Za plaćanje autobuske karte do Budimpešta FlixBus prihvata nekoliko načina plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, Google Pay i Apple Pay. Izaberi najpraktičniji način kada dođeš do plaćanja. Možeš i da ublažiš svoje emisije ugljenika tako što ćeš izabrati opciju kompenzovanja CO₂ kada rezervišeš svoju kartu za FlixBus.
Budimpešta ima 3 autobuskih stanica. Poseti ovu stranicu i pogledaj njihove lokacije na mapi.
Sa FlixBus-om ne moraš da nosiš malo stvari kada kreneš za Budimpešta. Tvoja autobuska karta obuhvata BESPLATAN prevoz jednog komada ručnog prtljaga (30x42x18 cm, težine do 7 kg) i jedan komad prtljaga (50x80x30 cm, težine do 20 kg). Za informacije o dodatnom ili prtljagu nestandardne veličine pogledaj ovu stranicu. Mnogi naši autobusi imaju nosače za bicikle u zadnjem delu ili specijalizovane navlake za bicikle. Pogledaj ovaj link za smernice za prevoz bicikla do Budimpešta i pogledaj ovaj link za cene prevoza bicikla.
Da, deca mlađa od 15 godina plaćaju niže cene autobuskog prevoza do Budimpešta. Izračunavamo najpovoljniju cenu za tebe uračunavajući sve dostupne popuste. Ako je cena sa popustom niža od cene dečje karte, primeniće se ista cena. Za više detalja pročitaj naše propise o putovanju dece i rezervaciji sedišta. Sklopiva kolica se mogu prevoziti besplatno autobusom do Budimpešta.

Turističke informacije za Budimpešta

Opšte informacije o Budimpešta

Mađarska prestonica ima dosta toga da ponudi svakom turisti i FlixBus autobus te može prevesti do tamo za samo par sati. Sa preko 1,7 miliona stanovnika i svake godine sve većim brojem turista urbana atmosfera je prisutna ne samo tokom toplih letnjih noći na Dunavu, već i tokom hladih zimskih večeri u klubovima smeštenim u preuređenim, pre toga napuštenim zgradama (ruin bars). Šetajući Budimpeštom otkrićete remek dela arhitekture, istorijski značajne trgove i ulice, kao i gurmanske poslastice bilo da se radi o jednostavnim ili elegantnijim restoranima. Budimska strana grada nudi više zelenila i mirnije okruženje posetiocima, odakle se lako može preći na bržu Peštansku stranu birajući između sedam mostova, koji povezuju Budim i Peštu. Tokom svoje velike istorije, Budimpešta je sačuvala pomalo od svakog razdoblja kroz koji je prošla, pa je često porede sa Bečom, Pragom, a ponekad čak i Berlinom. Jedno je sigurno, Budimpešta je zaista skriveno blago Evrope vredno istraživanja.

Budimpešta: Atrakcije

U samom centru Budimpešte lako se možeš oduševiti brojnim prelepim građevinama, parkovima, muzejima i turskim kupatilima. Najveća turistička atrakcija je Budimska tvrđava, u okviru nje su i Mađarska nacionalna galerija, Matijina crkva i Ribarska kula. Budimska tvrđava je ujedno i mesto sa kojeg se vidi ceo grad, a posebno se ističe zgrada mađarskog parlamenta. Gerletovo brdo je još jedno mesto sa kog se vidi ceo grad i gde se nalaze brojni istorijski spomenici. Trg Heroja i Gradski park (Városliget) isto reba da budu obavezni deo svake posete. Za opuštanje popularna su turska kupatila, od čega posebno Széchenyi i Gellért. Budimpešta je inače jedina prestonica na svetu sa termalnim izvorima. Ne treba zaboraviti ni impozantnu građevinu Müpa u okviru koje se nalazi koncertna dvorna Bartók i muzej savremene umetnosti Ludwig. Tokom leta, u Budimpešti se održava i čuveni muzički festival Sziget.

Budimpešta: Kultura i istorija

Budimpešta je danas dobro poznati, kosmopolitski grad i to se nije desilo preko noći. U srednjem veku sedam mađarskih plemena predvođena Arpadom su se naselilia u Panonskoj niziji, a Budim je bio prestonica novonastalog kraljevstva. Sledeći period u istoriji je usledio sa dolaskom Otomanskog carstva, koje je vladalo gradom 150 godina sve do 1541. Iz tog perioda datiraju džamije u gradu, kao i turska kupatila. Moderna Budimpešta je nastala 1873. godine spajanjem tri manja mesta, Pešte, Budima i Obude. Najstariji i najpoznatiji most u gradu je Lančani most (Lánchíd), koji datira iz 1849. godine. Možda ćeš upravo tuda proći autobusom FlixBus-a.

Noćni život u Budimpešta

Budimpešta je retko i jedinstveno mesto iz više razloga, a jedan od tih razloga je definitivno i uzbudljivi noćni život i lude žurke po raznim klubovima. Ruin pubs, već spomenui klubovi u Budimpešti su danas svetski poznati, najbolje ih opisuju reči poput: stare zgrade, vremešan nameštaj, svetlosni efekti i krigla hladnog zanatski pravljenog(craft) piva. Takvi klubovi se najlakše mogu naći u 6. i 7. gradskom okrugu, najpopularniji su Fogasház, Gozsdu Udvar i Beeróság. Isto tako noću je možda čak i lepše prošetati gradom, pogotovo Margaret mostom ili mostom Slobode, kada se mogu videti osvetljene građevine mađarskog parlamenta, Lančanog mosta i Budimske tvrđave.

Interesting Facts about Budimpešta

Svestrana Budimpešta ne pokazuje uvek lako sve svoje čare posetiocima. To je grad gde se mešaju klasične i moderne građevine, gde različite kulture žive zajedno vekovima, gde se spaja moderni kosmopolitski i tradicionalni mentalitet i gde se nalaze mnoga istorijski značajna mesta, jedinstveno iskustvo koje čeka da ga otkriješ. Zgrada parlamenta ima 365 kula. Drugi najstariji metro na svetu, posle londonskog je otvoren u Budimpešti. Na Oktogon trgu se nalazi minijaturna kopija firentinske palate Strazzi. Posetioce još mnogo toga čeka za otkrivanje u Budimpešti.

Surrounding Areas of Budimpešta

Iako Budimpešta nudi veliki broj muzeja, spomenika i drugih atrakcija, ne treba zaboraviti i njenu okolinu, sela, tvrđave i mesta u okolini grada. Sentandreja je udaljena samo sat vremena, poznata je po svojoj bogatoj kulturi i istoriji. Od sedam crkava, četiri su u okviru Srpske pravoslavne crkve. Tokom Velike seobe Srba, bila je veoma značajno mesto. U Skanzen-u se nalazi otvoreni enografski muzej, koji ti približava narodno i ruralno društvo, kulturu i arhitekturu. U blizini je i Gödöllő palata, jedna od najvećih palata u Mađarskoj izgrađena u baroknom stilu. Za one koje uvek mogu dalje, tu je i bazilika Esztergom u kojoj se nalazi sediše katoličke crkve u Mađarskoj.

Autobusi od i do Budimpešta

Pronađi autobuske karte po najpristupačnijim cenama od i do Budimpešta

Tražiš karte po najpristupačnijoj ceni od ili do Budimpešta? Imamo sve što tražiš od autobusa koji povezuju Budimpešta za svega 1.149,00 din – i uštedećeš još više ako rezervišeš unapred. Imamo 3 stanica u Budimpeštai do njih možeš da stigneš od 215 gradovi polaska. Proveri u FlixBus mreži da li ima linija u tvom gradu!

Zašto da putuješ od ili do Budimpešta sa FlixBus-om

FlixBus je spoj pristupačnih cena i udobnosti i svojim putnicima pruža vrhunski doživljaj putovanja. Uživaj u udobnom putovanju od ili do Budimpešta uz naše usluge u vozilu, kao što su besplatan Wi-Fi i utičnice za struju. Izaberi omiljeno sedište dok praviš rezervaciju i putuj spokojno, znajući da cena tvoje karte pokriva jedan komad ručnog prtljaga i jednu torbu.

Kako da rezervišeš autobusku kartu od ili do Budimpešta

Rezervisanje karte za FlixBus je lako: na ovom veb-sajtu ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji možeš da rezervišeš kartu u svega nekoliko klikova. Kada kupuješ kartu od ili do Budimpešta onlajn, možeš da izabereš između različitih sigurnih onlajn načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Druga mogućnost je da platiš u gotovini u autobusu ili na prodajnom mestu.

Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti