Ako imaš teškoće sa korišćenjem ovog veb-sajta, pozovi nas na +381 11 4250133 ili idi na FlixBus Google Assistant App.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autobus iz i za Budimpešta

Informacije COVID-19

Informacije za naše putnike.

Klikni ovde
Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.

Aktuelni red vožnje
Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.

Putovanje autobusom i ekologija
Izaberi jednu od 1,700 destinacija u 27 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 2,500 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.

Na našu mrežu

Tvoj red vožnje za Budimpešta

Proveri red vožnje za
i
Odaberi dane
Polazi
povratna
Dani Presedanja Pol. Trajanje Dol. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviši odmah' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Vreme transfera: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ako je po tvom ukusu, možda ćeš uživati i u ovim gradovima:

Turističke informacije za Budimpešta

Budapest

Opšte informacije o Budimpešta

Mađarska prestonica ima dosta toga da ponudi svakom turisti i FlixBus autobus te može prevesti do tamo za samo par sati. Sa preko 1,7 miliona stanovnika i svake godine sve većim brojem turista urbana atmosfera je prisutna ne samo tokom toplih letnjih noći na Dunavu, već i tokom hladih zimskih večeri u klubovima smeštenim u preuređenim, pre toga napuštenim zgradama (ruin bars). Šetajući Budimpeštom otkrićete remek dela arhitekture, istorijski značajne trgove i ulice, kao i gurmanske poslastice bilo da se radi o jednostavnim ili elegantnijim restoranima. Budimska strana grada nudi više zelenila i mirnije okruženje posetiocima, odakle se lako može preći na bržu Peštansku stranu birajući između sedam mostova, koji povezuju Budim i Peštu. Tokom svoje velike istorije, Budimpešta je sačuvala pomalo od svakog razdoblja kroz koji je prošla, pa je često porede sa Bečom, Pragom, a ponekad čak i Berlinom. Jedno je sigurno, Budimpešta je zaista skriveno blago Evrope vredno istraživanja.
 
Sightseeing in Budapest

Budimpešta: Atrakcije

U samom centru Budimpešte lako se možeš oduševiti brojnim prelepim građevinama, parkovima, muzejima i turskim kupatilima. Najveća turistička atrakcija je Budimska tvrđava, u okviru nje su i Mađarska nacionalna galerija, Matijina crkva i Ribarska kula. Budimska tvrđava je ujedno i mesto sa kojeg se vidi ceo grad, a posebno se ističe zgrada mađarskog parlamenta. Gerletovo brdo je još jedno mesto sa kog se vidi ceo grad i gde se nalaze brojni istorijski spomenici. Trg Heroja i Gradski park (Városliget) isto reba da budu obavezni deo svake posete. Za opuštanje popularna su turska kupatila, od čega posebno Széchenyi i Gellért. Budimpešta je inače jedina prestonica na svetu sa termalnim izvorima. Ne treba zaboraviti ni impozantnu građevinu Müpa u okviru koje se nalazi koncertna dvorna Bartók i muzej savremene umetnosti Ludwig. Tokom leta, u Budimpešti se održava i čuveni muzički festival Sziget.
 
History and culture in one place

Budimpešta: Kultura i istorija

Budimpešta je danas dobro poznati, kosmopolitski grad i to se nije desilo preko noći. U srednjem veku sedam mađarskih plemena predvođena Arpadom su se naselilia u Panonskoj niziji, a Budim je bio prestonica novonastalog kraljevstva. Sledeći period u istoriji je usledio sa dolaskom Otomanskog carstva, koje je vladalo gradom 150 godina sve do 1541. Iz tog perioda datiraju džamije u gradu, kao i turska kupatila. Moderna Budimpešta je nastala 1873. godine spajanjem tri manja mesta, Pešte, Budima i Obude. Najstariji i najpoznatiji most u gradu je Lančani most (Lánchíd), koji datira iz 1849. godine. Možda ćeš upravo tuda proći autobusom FlixBus-a.
 
Nightlife in Budapest

Noćni život u Budimpešta

Budimpešta je retko i jedinstveno mesto iz više razloga, a jedan od tih razloga je definitivno i uzbudljivi noćni život i lude žurke po raznim klubovima. Ruin pubs, već spomenui klubovi u Budimpešti su danas svetski poznati, najbolje ih opisuju reči poput: stare zgrade, vremešan nameštaj, svetlosni efekti i krigla hladnog zanatski pravljenog(craft) piva. Takvi klubovi se najlakše mogu naći u 6. i 7. gradskom okrugu, najpopularniji su Fogasház, Gozsdu Udvar i Beeróság. Isto tako noću je možda čak i lepše prošetati gradom, pogotovo Margaret mostom ili mostom Slobode, kada se mogu videti osvetljene građevine mađarskog parlamenta, Lančanog mosta i Budimske tvrđave.
 
Enjoy FlixBus' facts about Budapest

Interesting Facts about Budimpešta

Svestrana Budimpešta ne pokazuje uvek lako sve svoje čare posetiocima. To je grad gde se mešaju klasične i moderne građevine, gde različite kulture žive zajedno vekovima, gde se spaja moderni kosmopolitski i tradicionalni mentalitet i gde se nalaze mnoga istorijski značajna mesta, jedinstveno iskustvo koje čeka da ga otkriješ. Zgrada parlamenta ima 365 kula. Drugi najstariji metro na svetu, posle londonskog je otvoren u Budimpešti. Na Oktogon trgu se nalazi minijaturna kopija firentinske palate Strazzi. Posetioce još mnogo toga čeka za otkrivanje u Budimpešti.
 
Discover the amazing surrounding areas of Budapest

Surrounding Areas of Budimpešta

Iako Budimpešta nudi veliki broj muzeja, spomenika i drugih atrakcija, ne treba zaboraviti i njenu okolinu, sela, tvrđave i mesta u okolini grada. Sentandreja je udaljena samo sat vremena, poznata je po svojoj bogatoj kulturi i istoriji. Od sedam crkava, četiri su u okviru Srpske pravoslavne crkve. Tokom Velike seobe Srba, bila je veoma značajno mesto. U Skanzen-u se nalazi otvoreni enografski muzej, koji ti približava narodno i ruralno društvo, kulturu i arhitekturu.  U blizini je i Gödöllő palata, jedna od najvećih palata u Mađarskoj izgrađena u baroknom stilu. Za one koje uvek mogu dalje, tu je i bazilika Esztergom u kojoj se nalazi sediše katoličke crkve u Mađarskoj.
 

Budimpešta: autobuske stanice

Obrati pažnju, neki gradovi imaju više autobuskih stanica, mesto Budimpešta ima: 3 .
Autobuska karta od 599 din
Broj linija iz Budimpešta 209
Broj autobuskih stanica u Budimpešta 3
Zemlja Mađarska