Autobus iz i za Berlin

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Berlin

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Berlin

Opšte informacije o Berlin

Sa preko tri miliona stanovnika, Berlin je drugi najveći gradu u Evropksoj uniji. Može se lako opisati kao poznati kosmopolitski grad sa razvijenim kulturnim životom i jakim univerzitetskim centrom. Mnogobrojni turisti ga posećuju zbog velikog broja zanimljivih znamenitosti i brojnih koncerata tokom cele godine. Istorijski centar grada se nalazi na prostoru od „Prenzlauer Berg-a“ preko reke Špreja do zgrade Rajhstaga. Berlin je jako dobro povezan u okviru FlixBus mreže i postoji dosta mogućnosti prilikom izbora autobusa do Berlina.

Berlin: Atrakcije

Zgrada Rajhstaga, Muzejsko ostrvo i Brandenburška kapija mogu da ponude mnogo svim posetiocima različitih afiniteta. Najpopularnija turistička atrakcije je Rajhstag, zgrada je obnovljena nakon ujedinjenja Nemačke, ali ne potpuno u prvobinom obliku, dobila je i nove elemente od stakla i čelika. Ova jedinstve zgrada je otvorena i za turiste i predstavlja zanimljivi spoj istorije i savremenog doba, dovoljno je reći da su na ordeđenim zidovima sačuvani i potpisi vojnika Crvene armije, kao i to da se možete popeti na sam krov zgrade i uživati u pogledu na grad. Nedaleko se nalazi Bradenburška kapija, gde se često organizuju koncerti i ulični festivali, a na par minuta šetnje se nalazi i Muzejsko ostrvo. Treba obavezno obići i „Alexander Platz“, kao i trg Potsdamer gde se održava čuveni filmski festival Berlinale.

Berlin: Kultura i istorija

Ne zna se tačno poreklo imena Berlin, ali se pretpostavlja da je koren staroslovenska reč Berl, što znači močvara. Od 1417. godije je prestonica Markgrofovije Brandenburg, od kog je tokom vekova nastala Nemačka. Tokom Hladnog rata grad je bio podeljen na dva dela Berlinskim zidom, čije ostatke možemo i danas da vidimo, samo ukrašenim raznim crtežima i bojama. Posebna atkacija je i najpoznatiji granični prelaz izeđu zapadnog i istočnog Berlina, „Checkpoint Charlie“. A ako se sećate Vavilonske kapije sa časova istorije iz osnovne škole, možete je posetiti upravo u Berlinu, na Muzejskom ostrvu u Pergamskom muzeju.

Noćni život u Berlin

Berlin je široko poznat po svom razvijenom noćnom životu, privlači veliki broj umetnika, beoma i mladih ljudi iz cele Evrope, neki ga smatraju i prestonicom hipstera. Ponuda je zaista ogromna i svako može pronaći nešto što mu odgovara, od opuštenih barova u kvartu „Savignyplatz“ do popularnih klubova u kvartovima poput „Kreutzberg“ i „Friedrichshain“. Za one koje imaju želju da vide nekog poznatog u izlasku, mogu okušati sreću u restoranu „Bocca di Bacco“. Nezahvalno je davati preporuke imajući u vidu široku ponudu, pokušaćemo sa klubovima „Lichpark“, „40-seconds“ i „Solar“, a najbolja preporuka je da sami dodatno istražite šta sve Berlin nudi.

Interesting Facts about Berlin

Između 1961. i 1989.godine Berlin je bio podeljen zidom na istočni i zapadni deo, zapadni deo je čak bio i blokiran nešto kraće od godinu dana tokom 1948-9. godine. Blokirani deo grada se tokom tog perioda snabdevao isključivo vazušnim putem. Čuveni trg „Alexanderplatz“ nosi ime po ruskom caru Aleksandru I od 1805. godine. Pariz možda ima skoro tri puta više stanovnika u okviru metro mreže, ali Berlin zato zauzima devet puta veću površinu. Na tolikom prostoru je smešten i najveći zoološki vrt na svetu, gde možete videti preko 20,000 različitih životinja iz celog sveta.

Surrounding Areas of Berlin

Belrin pored reke Špreja, ima i u svojoj okolini i više jezera, naša preporuka za posetu je „Wannsee“. U ponudi je naravno i šetnja šumom, od kojih je najpopularnija „Grunewald“, gde je nekada i čuveni Bizmark uživao u prirodi, a u tu se nalazi i ambasada Republike Srbije. Na 25 kilometara od Berlina se nalazi Potsdam, isto zanimljivi grad za posetu, a svakako najpoznatiji po kraljevskoj palati Sansusi izgrađenoj u stilu rokoko sredinom 18. veka.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti