Autobus za Prag

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Prag

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Uobičajena Pitanja

Sa FlixBus-om ne moraš da nosiš malo stvari kada kreneš za Prag. Tvoja autobuska karta obuhvata BESPLATAN prevoz jednog komada ručnog prtljaga (30x42x18 cm, težine do 7 kg) i jedan komad prtljaga (50x80x30 cm, težine do 20 kg). Za informacije o dodatnom ili prtljagu nestandardne veličine pogledaj ovu stranicu. Mnogi naši autobusi imaju nosače za bicikle u zadnjem delu ili specijalizovane navlake za bicikle. Pogledaj ovaj link za smernice za prevoz bicikla do Prag i pogledaj ovaj link za cene prevoza bicikla.
Da, svi FlixBus autobusi do Prag imaju opremu za putnike sa smanjenom pokretljivošću? Trudimo se da naši autobusi budu što udobniji i što pristupačniji za ljude sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. U svim FlixBus autobusima koji prevoze do Prag dozvoljen je prevoz životinja za podršku. Prevoz invalidskih kolica, sklopivih invalidskih kolica, pomoćnih sredstava za hodanje i drugih uređaja za olakšavanje kretanja je besplatan.
Svoju autobusku kartu do Prag iskoristi tako što ćeš vozaču pokazati QR kôd iz imejla sa potvrdom ili FlixBus aplikaciju. Nema potrebe da štampaš kartu!
FlixBus nudi povoljna autobuska putovanja do Prag, sa cenom od svega 349,00 din u zavisnosti od mesta polaska.
Prag ima 10 autobuskih stanica. Poseti ovu stranicu i pogledaj njihove lokacije na mapi.
Stizanje do Prag sa FlixBus-om je lako sa linijama iz 350 različitih gradova. Na svom autobuskom putovanju do Prag dobijaš dodatni prostor za noge, utičnice za struju i toalete. Većina naših autobusa nudi i besplatan Wi-Fi. Ne zaboravi da poneseš punjače za svoje uređaje i koristi ih u utičnicama za struju u autobusu. Uštedi na smeštaju tako što ćeš izabrati noćni autobus ako se uklapa u tvoj plan.
Kupovina autobuske karte do Prag je jednostavna. Možeš da rezervišeš onlajn ili upotrebiš besplatnu FlixBus aplikaciju za najpraktičnije iskustvo i najbolje ponude. Osim toga, ako ima slobodnih mesta, možeš da rezervišeš sedište u autobusu do Prag kada praviš rezervaciju. U ponudi su razni tipovi sedišta, kao što su panorama, sa stočićem i sedišta-ležajevi. Za plaćanje autobuske karte do Prag FlixBus prihvata nekoliko načina plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, Google Pay i Apple Pay. Izaberi najpraktičniji način kada dođeš do plaćanja. Možeš i da ublažiš svoje emisije ugljenika tako što ćeš izabrati opciju kompenzovanja CO₂ kada rezervišeš svoju kartu za FlixBus.
Da, deca mlađa od 15 godina plaćaju niže cene autobuskog prevoza do Prag. Izračunavamo najpovoljniju cenu za tebe uračunavajući sve dostupne popuste. Ako je cena sa popustom niža od cene dečje karte, primeniće se ista cena. Za više detalja pročitaj naše propise o putovanju dece i rezervaciji sedišta. Sklopiva kolica se mogu prevoziti besplatno autobusom do Prag.

Turističke informacije za Prag

Opšte informacije o Prag

Prag je sa razlogom jedan od najposećenijih gradova u Evropi. U isto vreme Prag ima važno mesto i u FlixBus mreži, što čini izbor odgovarajućeg autobusa lakšim. Vekovima je imao važnu ulogu u Evropskoj istoriji i vekovima je čuvao svoje bogato nasleđe. Praški zamak, danas jedna od najvećih turističkih atrakcija, je podignut u 9. veku i sve do danas nije izgubio svoj politički značaj. Deo zamka je zvanična rezidencija predsednika Češke republike, a ceo kompleks se smatra najvećim jedinstvenim zamkom na svetu. Reku Vltavu koja deli Prag na dva dela je savladao prvi kameni most u Evropi, čuveni Karlov most. Izgradnja mosta je započeta u 14. veku i trajala je skoro 50 godina, a sam most je dodatno ukrašen sa 30 uglavnom baroknih statua podignutih početkom 18. veka.

Prag: Atrakcije

Nakon obilaska Praškog zamka, ako voliš da se šetaš, možeš se spustiti do mosta i sa druge strane te čeka trg i centar Starog grada. A ako ne primetiš iz prve čuveni astronomski časovnik Orloj, velike grupe turista će ti pomoći da na tom mestu zastaneš i bolje osmotriš okolinu. Na starom trgu se nalazi spomenik Janku Husu, koji predstavlja simbol Češke želje i borbe za samostalnom državom. Jevrejska zajednica je isto dosta doprinela kulturnom nasleđu ovog grada, najstarija i dalje aktivna sinagoga se nalazi upravo u starom centru Praga. Glavni trg nosi ime Vaclavske namesti, po svecu zaštitniku Češke države. Na tom trgu su se više puta organizovala slavlja ili protesti, koji imaju važno mesto u Čekoj istoriji, a danas je okolina trga razvijena šoping zona prepuna raznoraznih prodavnica.

Prag: Kultura i istorija

Na Vaclasvskim namestima se nalazi i Češki nacionalni muzej koji čuva preko 14 miliona eksponata podeljenih na prirodne nauke, istoriju i biblioteku. O Pragu kao važnom kulturnom centru govori i to da je upravo ovde u pozorištu „Stavovske divadlo“ održana premijera svetski poznate Mocartove opere Don Đovani. Treba imati u vidu i to da je Prag vekovima bio jedan od najvećih gradova u okviru Svetog rimskog carstva. Ako steknete utisak da sve zgrade u Pragu deluju staro, obiđite „Kuću koja pleše“, koja ne nalazi na obali reke Vltave i gde se na poslednjem spratu krije jedan od najboljih restorana u gradu „Ginger & Fred“. I naravno da nismo zaboravili pivo kao važan deo Češke kulture, o tome ćemo više u nastavku.

Noćni život u Prag

Noćni život ne može biti loš u prestonici države poznate u svetu po odličnom pivu, zar ne? Piva poput „Oilsner Urquell“ ili „Budweiser“ slove za jedna od najboljih na svetu. Gard je prepun barova, klubova i naravno pivnica, u kojima često možete da pijete samo njihovo domaće pivo. Pored toga što svaka pivnica nudi svoje jedinstveno pivo, ono je često nepasterizovano bez konzervansa, što znači i zdravije za konzumaciju. Preporučivanje pivnica je zaista opširna tema, mi ćemo spomenuti samo restoran „Kolkovna“ i pivnicu „Novoměstský pivovar“. Što se tiče klubova, dovoljno je ispričati kako izgleda „Karlovy Lázně“, najveći klub u centralnoj Evropi. Otvoren je tokom cele nedelje i nalazi se na pet spratova, na svakom spratu se pušta drugačija muzika. I sam češ zaključiti tokom šetnje gradom da je zaista teško napraviti izbor koje mesto treba ispobati.

Interesting Facts about Prag

Astronomski časovnik Orloj još od 1410. godine pokazuje vreme stanovnicima Praga. Na njemu su preko figura predstavljeni apostoli, ljudske slabosti i smrt, koje se pomeraju svakog punog sata preko dana, od 9 ujutru. Kada su Pražani bili u Parizu na Svestkoj isložbi 1889. godine, dobili su inspiraciju da naprave i u svom gradu toranj poput Ajfelovog. Smešten na brdu, toranj Petrin je odličan vidikovac, sa kog se pruža pogled na ceo grad. Koliko je pivo ovde važno, govori i činjenica da najviše popijenog piva po glavi stanovnika ima upravo Češka.

Surrounding Areas of Prag

Ako se zaista zadesiš u situaciji da ti u Pragu više ništa nije zanimljvo, možeš obići i njegovu zanimljivu okolinu. Na oko 30 km od Praga se nalazi zamak Karlštejn, izgrađen po nalogu cara Karla IV, kao i Karlov most. Originalna zamisao je bila da zamak bude carski trezor i može se reći da je svrha ispunjena, pošto je danas pretvoren u muzej, a vredni predmeti su postali ekspotani. Malo dalje, na 70 km od Praga se nalazi mesto Kutna Hora, nekada veoma bogato mesto i rudnik srebra, značajno skoro koliko i Prag. Sada je čuveno po izuzezno dobro očuvanom starom gradskom jezgru, izgrađenom u baroknom stilu sa gotskim elementima, karakterističnim samo za Češku.

Autobusi od i do Prag

Pronađi autobuske karte po najpristupačnijim cenama od i do Prag

Tražiš karte po najpristupačnijoj ceni od ili do Prag? Imamo sve što tražiš od autobusa koji povezuju Prag za svega 349,00 din – i uštedećeš još više ako rezervišeš unapred. Imamo 10 stanica u Pragi do njih možeš da stigneš od 350 gradovi polaska. Proveri u FlixBus mreži da li ima linija u tvom gradu!

Zašto da putuješ od ili do Prag sa FlixBus-om

FlixBus je spoj pristupačnih cena i udobnosti i svojim putnicima pruža vrhunski doživljaj putovanja. Uživaj u udobnom putovanju od ili do Prag uz naše usluge u vozilu, kao što su besplatan Wi-Fi i utičnice za struju. Izaberi omiljeno sedište dok praviš rezervaciju i putuj spokojno, znajući da cena tvoje karte pokriva jedan komad ručnog prtljaga i jednu torbu.

Kako da rezervišeš autobusku kartu od ili do Prag

Rezervisanje karte za FlixBus je lako: na ovom veb-sajtu ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji možeš da rezervišeš kartu u svega nekoliko klikova. Kada kupuješ kartu od ili do Prag onlajn, možeš da izabereš između različitih sigurnih onlajn načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Druga mogućnost je da platiš u gotovini u autobusu ili na prodajnom mestu.

Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti