Ako imaš teškoće sa korišćenjem ovog veb-sajta, pozovi nas na +381 11 4250133 ili idi na FlixBus Google Assistant App.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autobus iz i za Prag

Informacije COVID-19

Informacije za naše putnike.

Klikni ovde
Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.

Aktuelni red vožnje
Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.

Putovanje autobusom i ekologija
Izaberi jednu od 1,700 destinacija u 27 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 2,500 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.

Na našu mrežu

Tvoj red vožnje za Prag

Proveri red vožnje za
i
Odaberi dane
Polazi
povratna
Dani Presedanja Pol. Trajanje Dol. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviši odmah' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Vreme transfera: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ako je dvorci po tvom ukusu, možda ćeš uživati i u ovim gradovima:

Turističke informacije za Prag

Everything you need to know about Prague

Opšte informacije o Prag

Prag je sa razlogom jedan od najposećenijih gradova u Evropi. U isto vreme Prag ima važno mesto i u FlixBus mreži, što čini izbor odgovarajućeg autobusa lakšim.  Vekovima je imao važnu ulogu u Evropskoj istoriji i vekovima je čuvao svoje bogato nasleđe. Praški zamak, danas jedna od najvećih turističkih atrakcija, je podignut u 9. veku i sve do danas nije izgubio svoj politički značaj. Deo zamka je zvanična rezidencija predsednika Češke republike, a ceo kompleks se smatra najvećim jedinstvenim zamkom na svetu. Reku Vltavu koja deli Prag na dva dela je savladao prvi kameni most u Evropi, čuveni Karlov most. Izgradnja mosta je započeta u 14. veku i trajala je skoro 50 godina, a sam most je dodatno ukrašen sa 30 uglavnom baroknih statua podignutih početkom 18. veka.
 
See everything Prague has to offer

Prag: Atrakcije

Nakon obilaska Praškog zamka, ako voliš da se šetaš, možeš se spustiti do mosta i sa druge strane te čeka trg i centar Starog grada. A ako ne primetiš iz prve čuveni astronomski časovnik Orloj, velike grupe turista će ti pomoći da na tom mestu zastaneš i bolje osmotriš okolinu. Na starom trgu se nalazi spomenik Janku Husu, koji predstavlja simbol Češke želje i borbe za samostalnom državom. Jevrejska zajednica je isto dosta doprinela kulturnom nasleđu ovog grada, najstarija i dalje aktivna sinagoga se nalazi upravo u starom centru Praga. Glavni trg nosi ime Vaclavske namesti, po svecu zaštitniku Češke države. Na tom trgu su se više puta organizovala slavlja ili protesti, koji imaju važno mesto u Čekoj istoriji, a danas je okolina trga razvijena šoping zona prepuna raznoraznih prodavnica.  
 
Experience the vibrant culture and interesting history of Prague with FlixBus

Prag: Kultura i istorija

Na Vaclasvskim namestima se nalazi i Češki nacionalni muzej koji čuva preko 14 miliona eksponata podeljenih na prirodne nauke, istoriju i biblioteku. O Pragu kao važnom kulturnom centru govori i to da je upravo ovde u pozorištu „Stavovske divadlo“ održana premijera svetski poznate Mocartove opere Don Đovani. Treba imati u vidu i to da je Prag vekovima bio jedan od najvećih gradova u okviru Svetog rimskog carstva. Ako steknete utisak da sve zgrade u Pragu deluju staro, obiđite „Kuću koja pleše“, koja ne nalazi na obali reke Vltave i gde se na poslednjem spratu krije jedan od najboljih restorana u gradu „Ginger & Fred“. I naravno da nismo zaboravili pivo kao važan deo Češke kulture, o tome ćemo više u nastavku.
 
Prague has a unique and wonderful nightlife

Noćni život u Prag

Noćni život ne može biti loš u prestonici države poznate u svetu po odličnom pivu, zar ne? Piva poput „Oilsner Urquell“ ili „Budweiser“ slove za jedna od najboljih na svetu. Gard je prepun barova, klubova i naravno pivnica, u kojima često možete da pijete samo njihovo domaće pivo. Pored toga što svaka pivnica nudi svoje jedinstveno pivo, ono je često nepasterizovano bez konzervansa, što znači i zdravije za konzumaciju. Preporučivanje pivnica je zaista opširna tema, mi ćemo spomenuti samo  restoran „Kolkovna“ i pivnicu „Novoměstský pivovar“. Što se tiče klubova, dovoljno je ispričati kako izgleda „Karlovy Lázně“, najveći klub u centralnoj Evropi. Otvoren je tokom cele nedelje i nalazi se na pet spratova, na svakom spratu se pušta drugačija muzika. I sam češ zaključiti tokom šetnje gradom da je zaista teško napraviti izbor koje mesto treba ispobati.
 
Enjoy FlixBus' facts about Prague

Interesting Facts about Prag

Astronomski časovnik Orloj još od 1410. godine pokazuje vreme stanovnicima Praga. Na njemu su preko figura predstavljeni apostoli, ljudske slabosti i smrt, koje se pomeraju svakog punog sata preko dana, od 9 ujutru. Kada su Pražani bili u Parizu na Svestkoj isložbi 1889. godine, dobili su inspiraciju da naprave i u svom gradu toranj poput Ajfelovog. Smešten na brdu, toranj Petrin je odličan vidikovac, sa kog se pruža pogled na ceo grad. Koliko je pivo ovde važno, govori i činjenica da najviše popijenog piva po glavi stanovnika ima upravo Češka.
 
Discover the amazing surrounding areas of Prague

Surrounding Areas of Prag

Ako se zaista zadesiš u situaciji da ti u Pragu više ništa nije zanimljvo, možeš obići i njegovu zanimljivu okolinu. Na oko 30 km od Praga se nalazi zamak Karlštejn, izgrađen po nalogu cara Karla IV, kao i Karlov most. Originalna zamisao je bila da zamak bude carski trezor i može se reći da je svrha ispunjena, pošto je danas pretvoren u muzej, a vredni predmeti su postali ekspotani. Malo dalje, na 70 km od Praga se nalazi mesto Kutna Hora, nekada veoma bogato mesto i rudnik srebra, značajno skoro koliko i Prag. Sada je čuveno po izuzezno dobro očuvanom starom gradskom jezgru, izgrađenom u baroknom stilu sa gotskim elementima, karakterističnim samo za Češku.  
 

Prag: autobuske stanice

Obrati pažnju, neki gradovi imaju više autobuskih stanica, mesto Prag ima: 9 .
Autobuska karta od 250 din
Broj linija iz Prag 340
Broj autobuskih stanica u Prag 9
Zemlja Češka