Autobus za Beč

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Beč

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Beč

Opšte informacije o Beč

Beč, nekada je bio prestonica moćnog Habsburskog carstva, danas je jedan od najbolje uređenih gradova za život na svetu. Na mapi ga je lako naći prateći Dunav uzvodno, a isto tako ga je lako i posetiti autobusom. Prva stvar koju je preporučljivo uraditi u Beču je napraviti pauzu za kafu i kolač. Ako ste došli zbog šopinga lako ćete uočiti da se moderne i tradicionalne trgovine nalaze jedna pored drugih. Najpoznatije građevine u gradu su dvorac Hofburg i katedrala sv. Stefana (Stephansdom). Sa južnog tornja katedrale može uživati u pogledu na ceo grad.

Beč: Atrakcije

Posle Hofburga na red dolaze verovatno dva najlepša dvorca izgrađena u baroknom stilu carski Šenbrun (Schönbrunn), a ne zaostaje mnogo ni dvorac koji je sagradio Eugen Savojski, Belvedere. Šenbrun je poseban zato što ima sačuvan enterijer, koji najbolje pokazuje kako je igledao luksuzni život carske porodice. U okviru Šenbruna se nalazi i ogromni park sa fontanama, skulpturama i najstariji zoološki vrt na svetu. Za svepristune kočije sa konjima u Beču i dalje je odgovorna Španska škola jahanja, koja ima viševekovnu tradiciju.Naravno uz sve to idu i čuveni beli lipicaneri.

Beč: Kultura i istorija

Izbor je privilegija, a u Beču zaista možete birati pogotovo kada je u pitanju ponuda kulture. Na prvom mestu je Bečka državna opera, samu zgradu ćete sigurno zapaziti, lepši deo se odvija unutra u vidu opere, baleta i koncerta. Na istom mestu su nekada nastupali i umetnici poput Mocarta i Bramsa. Isto tako čuveno je i Bečko pozorište (Burgtheater), koje se nalazi preko puta gradske kuće i smatra se za jednim od najuglednijim na nemačkom govornom području. Izbor je širok i kada su u pitanju muzeji i galerije. Kulturno i istorijsko nasleđe je lepo sačuvano i u skladu sa nekadašnjom veličinom i uticajem Habsburške dinastije.

Noćni život u Beč

Noćni život Beča ne zaostaje mnogo za drugom ponudom grada. Tokom 90-tih otvoreno je mnogo klubova koji i danas rade, jedan od poznatijih je i Felix, koji je idealan za ples tokom čitave noći. Za opuštenije varijante postoji još bolji izbor barova i kafica. Posebno se izdvaja i Muzejska četvrt, gde se nalazi I slavni Café Leopold, koji je leti najbolje mesto za prave disko žurke.

Interesting Facts about Beč

U Beču se mnogo toga vrti i oko sporta, najpopularniji sport je plivanje i postoji ogroman izbor otvorenih i zatvorenih bazena širom grada. Svake godine se održava Bečki maraton, a i grad je idealan za trčanje s obzirom na prostrane bečke parkove. Više od polovine površine Beča je čine zelene površine. Upravo je to jedan od razloga zašto se Beč veoma dobro rangira kao grad koji omogućava kavlitetan život.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti