Autobus iz i za Frankfurt

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Frankfurt

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Frankfurt

Opšte informacije o Frankfurt

Frankfurt ili „Mainhatten“, kako ga zovu lokalci zbog velikih nebodera koncentrisanih na malom prostoru. Jedan je od najvažnijih trgovačkih i finansijskih centara sveta, a samim tim i dobro povezan autobusima u okviru FlixBus mreže. Iz daleka se vide samo neboderi, a kada priđeš bliže začudićeš se o kakvoj skladnoj kombinaciji stare gradnje i modernih građevina se radi. Grad bankara, kako ga još zovu, ima preko 690,000 stanovnika kao najveći grad u pokrajinij Hesen. Sajam u Frankfurtu je jedan od najjačih na svetu i zbog njega veliki broj ljudi iz celog sveta dolazi u ovaj grad tokom cele godine. To su uglavnom poslovna putovanja, ali sigurno veliki broj posetioca pored sajma, prošeta i glavnom pešačkom znom, „Frankfurter Zeil“, ujedno i razvijenom šoping zonom. Jedna ne tako široko poznata činjenica je i da je Frankfurt najveće internet čvorište na svetu.

Frankfurt: Atrakcije

U centru grada se nalazi crkva svetog Vartolomeja, izgrađena je u gotskom stilu na temeljima stare crkve iz 7. veka. Tokom vekova igrala je značaju ulogu u crkvenom i političkom životu, u njoj su se krunisali carevi Svetog rimskog carstva. U neposrednoj blizini crkve se nalazi i arheološko nalazište ostataka grada iz rimskog perioda. Gradska kuća se naziva „Römer“ i vrši tu funkcioju od 1405. godine, danas je čini kompleks od devet kuća izgrađenih u različitim arhitektonskim stilovima, koje su se tokom vreme otkupljivale radi širenja gradske administracije. U blizini se nalazi i moderno uređen ulica Zeil, gde se nalazi glavna šoping zona u gradu, a za potpuni kontrast u gradskoj arhitekturi nastavite šetnju do jednog od mnogobrojnih oblakodera. Oblakoder koji se nalazi u okviru sajma „Messeturm“ je bio najviša zgrada u okviru EU do 1997. godine, kada ga je pretekla druga građevina iz Frankfurta, „Commerzbank Tower“. Ako želite da osmotrite grad iz ptičije perspektive, tu je i za posetioce dostupna srednjovekovna kula „Eschenheim Tower“.

Frankfurt: Kultura i istorija

Prva zabeležena naselja u okolini današnjeg Frankfurta su nastala sa dolaskom Rimskog carstva, a značajniji razvoj je započeo na naseljavanjem Franaka i drugih plemena, dok je status važnog grada sa posebnim privilegijama razvijen u okviru Svetog rimskog carstva. Kulturno i istorijsko nasleđe grada se najviše „čuva“ u 34 muzeja, za koje možete kupiti jedninstvenu kartu. Najviše muzeja se nalazi u oblasti „Museumsufer“, od kojih je najprestižniji „Städel“. Ako planirate posetu sa porodicom, preporuku je i prirodnjački muzej „Naturmuseum Senckenberg“. Takođe jedna od najboljih opera u Evropi i svetu nalazi se upravo u Frankfurtu.

Noćni život u Frankfurt

Ako su prva asocijacija na grad banke, to baš i ne obećava dobar noćni provod. Zato će te verovatno iznenaditi činjenica da je do 2013. godine u podrumu zgrade „Eurotower“ radio klub „Living XXL“, ostatak zgrade čine kancelarije Evropske centralne banke. Ljubitelji roka mogu posetiti klasični rok klub „Batschklapp“, koji radi još od 1976. godine, a i dalje je popularan. Poznavaoci džeza imaju na raspologalganju „Jazzkeller“. Sa druge strane klub „King Kamehameha Club“ pušta raznu muziku, od roka preko popa do hip hopa, za svakoga po nešto.

Interesting Facts about Frankfurt

Najveći najveći sajam automobila na svetu se odražava upravo u Frankfurtu, neretko ga poseti i više od milion ljudi. Botanička bašta „Palmengarten“, je jedna od najvećih u Nemačkoj sa svoja 22 hektara zelenih površina. Prva kompanije koja se bavila avio prevozom je Delag, i osnovna je 1909. godine u Frankfurtu. Osnovno sredstvo nije bio avion, već cepelin i to je omogućilo prve prekookenaske linije između Evrope i Amerike.

Surrounding Areas of Frankfurt

Na 30 km od Frankfurta se nalazi potpuno rekonstruisano rimsko utvrđenje„Kastell Saalburg“, nekada važna tačka na granici Rimskog carstva, danas odlična destinacija za sve ljubitelje ovog perioda istorije. To nije jedina atrakcija takve prirode, deo iste oblasti je „Hessenpark“. Hesenpark je etno muzej na otvorenom sastavljen od tradicionalno izgrađenih i opremljenih kuća, sa ciljem da što vernije dočaraju kako je nekada izlgledala svakodnevnica. Za verne čitaoce romana Frankenštajn, tu je istoimeni dvorac, koji je po nekim pričama inspirisao Meri Šeli da napiše ovo delo. Južno od Frankfurta u mestu Dramštat se nalazi ruska kapela, naručena od strane poslednjeg ruskog cara Nikolaja II u čast njegove žene Aleksandre, koje je odrasla upravo u ovom kraju.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti