Nakon godinu dana FlixBus ponovno povezuje Srbiju sa susednim zemljama

13/05/2021

Beograd, 13. maja 2021. – FlixBus, sinonim za prevoz putnika autobusom širom Evrope, nakon više od godinu dana mirovanja u Srbiji, u ograničenom opsegu te uz poštovanje epidemioloških mera, ponovo uspostavlja međunarodne autobuske veze, povezujući na taj način Srbiju sa Hrvatskom i Slovenijom.

Zahvaljujući sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji ali i u susednim zemljama, povećava se i potreba za kretanjem stanovništva. Shodno tome, FlixBus u suradnji s regionalnim partnerom Sirmiumbus, od 20. maja ponovo uspostavlja međunarodne autobuske linije prema Zagrebu i Ljubljani. U međuvremenu uspostavljena  mreža linija u sklopu Hrvatske te međunarodna mreža linija prema evrospkim zemljama, omogućuje i putnicima iz Srbije nastavak putovanja u zemlje koje su takođe započele sa popuštanjem mera.

˝Imali smo nameru da započnemo sa otvaranjem mreže linija u Srbiji i ranije, kao što je to primer u Hrvatskoj ili Sloveniji gde su epidemiološki uslovi to ranije i dozvolili. Nažalost to ranije nije bilo moguće, ali potražnja putnika za putovanjima, koja vidno raste kako se epidemiološka situacija popravlja, podstakla nas je da ipak krenemo˝, izjavio je Ante Grbeša direktor FlixBus CEE South regije. – Period mirovanja u Srbiji u poslednjih godinu dana iskoristitli smo radi poboljšanja procesa te tehnološokih unapređenja, ali i kao pripremu za kvalitetan novi početak. Zajedno sa našim autobuskim partnerima radujemo se povratku u punom opsegu te se nadamo da će nam situacija to i dozvoliti. zaključio je Grbeša.

Za mesec maj trenutno su dostupne direktne autobuske linije iz Beograda prema Slavonskom Brodu, Zagrebu i Ljubljani dok se u junu predviđa otvaranje novih međunarodnih linija kao i onih linija prema hrvatskoj obali.

˝Naše partnerstvo s FlixBusom započelo je još 2019. godine kada smo zahvaljujući toj saradnji i poslovnim planovima uložili u novi, moderni vozni park koji čine izvanredno opremljeni autobusi. Putnici u Srbiji su prepoznali i podržali naša nastojanja da im pružimo kvalitetnu i pristupačnu uslugu putovanja kojom se koriste milioni putnika u svetu˝- izjavio je Vladimir Vinš, direktor autobuskog prevoza Sirmiumbus. Nažalost, korona kriza nas je usporila u nameri da Srbiju što bolje povežemo sa evropskim destinacijama ali verujemo da su najteža vremena iza nas. Ponovno pokretanje linija gledamo kao novi početak i priliku za razvoj autobuske industrije u Srbiji. Drago nam je što ćemo upravo mi biti ti koji će brinuti o sigurnom putovanju naših putnika iz Srbije, ali i dovođenju turista u naš grad˝, dodao je Vinš.

Gde se mogu pronaći detaljnije informacije

Sve dostupne destinacije i polasci od 20.5., mogu se već sada proveriti putem web stranice, besplatne aplikacije ili na nekom od mnogobrojnih označenih FlixBus prodajnih mesta te kupiti karte. Uz otvaranje autobuskih linija, putnicima FlixBusa osiguraće se i dodatne pogodnosti kroz posebne promotivne aktivnosti.

Putnici se podstiču da prilikom kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te da koriste online način kupovine karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na  taj način će se smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugački redovi. Posebna pažnja usmerena je na pojačanu prevenciju, higijenu ali i dezinfekciju autobuskog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulisano ukrcavanje i iskrcavanje putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika.

Kako se epidemiološka situacija, a u skladu s tim i mere, stalno menjaju, svim našim putnicima savetujemo da se pre putovanja informišu o epidemiološkim merama drugih država kojih se potrebno pridržavati prilikom prelaska državnih granica putem službenih stranica Vlade RS.

***

Obaveštenje u pdf.