Ako imaš teškoće sa korišćenjem ovog veb-sajta, pozovi nas na +381 11 4250133 ili idi na FlixBus Google Assistant App.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Novosti COVID – 19 – Informacije za naše putnike

Trebam li da kontaktiram FlixBus zbog novih informacija o mom putovanju?

FlixMobility proaktivno informiše putnika ako je došlo do izmena njegove predviđene vožnje te stoga nema potrebe da kontaktira Službu za korisnike. Ljubazno Vas molimo da prilikom kupovine karte osigurate ispravnu e-mail adresu i telefonski broj kako bismo mogli da Vas pravovremeno obavestimo o mogućim promenama. Svoj broj telefona uvek možete dodati ovde. Trenutno aktualne promene o našoj mreži autobuskih linija navedene su dole u tekstu.

Imajte na umu da zbog trenutne količine zahteva koje primamo, obrada ili vreme čekanje za razgovor sa agentom može biti duže od očekivanog. Savetujemo Vam da proverite našu web stranicu gde u rubrici Usluga/Pomoć možete pronaći detaljne informacije i odgovore na često postavljana pitanja.

FlixMobility pažljivo prati razvoj situacije vezane za korona virus i u stalnom je kontaktu sa vlastima. Spremni smo da se prilagodimo sa svim novim smernicama odgovornih institucija. Dobrobit i sigurnost naših putnika i vozača su naš najveći prioritet od samih početaka. U nastavku možete pronaći trenutne informacije:

Mogu li još uvek putovati FlixBusom?

Srbija / Bosna i Hercegovina: Zbog uvođenja mera sigurnosti prilikom putovanja i prelazaka granica od strane merodavnih tela, FlixBus prestaje da saobraća na međunarodnim linijama u/iz Srbije te u/iz BiH do 31. maja 2020.

Italija: Zbog ograničenja putovanja koje je nametnula italijanska vlada, FlixBus prestaje da saobraća na području Italije te zaustavlja međunarodne linije iz/prema Italiji od 11. marta do daljnjeg.

Češka/Slovačka: Zbog ograničenja putovanja koje su nametnule češka i slovačka vlada, FlixBus prestaje da saobraća na svim međunarodnim linijama iz Nemačke i Austrije u Češku na 30 dana počevši od 14. marta 2020. dok autobuske linije prema Slovačkoj ne saobraćaju do daljnjeg.

Hrvatska: U skladu sa odlukama vlade Republike Hrvatske te donošenjem novih mera i instrukcija o ponašanju u javnom međugradskom prevozu putnika, 11. maja 2020. FlixBus kreće sa saobraćanjem prema određenim destinacijama u sklopu granica Hrvatske. Sve međunarodne linije iz/prema Hrvatskoj su obustavljene od 21. marta, a početak saobraćanja uspostaviće se u skladu s merama donešenim od strane nadležnih tela svake države.

Međunarodne linije iz Hrvatske prema Austriji i Nemačkoj obustavljene su od 21. marta do 17. juna 2020. godine.

Nemačka: Zbog ograničenja putovanja koje je nametnula nemačka vlada, FlixBus prestaje da saobraća na području Nemačke te zaustavlja sve međunarodne linije iz/prema Nemačkoj od ponoći 17. marta do daljnjeg.

Molimo imajte na umu da ovo može dovesti do promena ili otkazivanja vožnji. Proaktivno ćemo informisati putnike ukoliko je njihova vožnja otkazana te ćemo izdati kupon u iznosu cene karte bez naplate naknade za otkazivanje. Žao nam je zbog neprijatnosti i nadamo se da ćemo uskoro ponovo biti u mogućnosti da Vas odvedemo do Vaše destinacije.

Koje mere preduzima FlixBus?

Pored temeljnog čišćenja naših autobusa na kraju svakog putovanja, neprestano pratimo mere koje donosi vlada i spremni smo da odmah reagujemo i prilagodimo se novim smernicama o međunarodnom prevozu putnika.

Više informacija o prevenciji širenja korona virusa možete pronaći na zvaničnoj stranici Ministarstva zdravlja te preporučujemo da pratite ažurirane smernice lokalnih vlasti.

Kako mogu da zatražim povrat svoje karte?

Ako je FlixBus morao da otkaže putovanje kao rezultat ograničenja putovanja, javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku kako bi Vam pružili informacije o procesu povrata karte.

Ako želite da otkažete vožnju zbog promene plana putovanja, to možete učiniti u skladu sa našim odredbama i uslovima dostupnim ovde.

Molim Vas da prilikom kupovine karte navedete tačnu e-mail adresu i broj telefona kako bi Vas, ukoliko dođe do promene vašeg putovanja, mogli direktno kontaktirati i uputiti u dalji postupak.

Gde mogu potražiti najnovije informacije?

Ova stranica će se redovno ažurirati u skladu sa novom direktivom odgovornih vlasti, a čije se promene tiču naše mreže autobuskih linija.