Ako imaš teškoće sa korišćenjem ovog veb-sajta, pozovi nas na +381 11 4250133 ili idi na FlixBus Google Assistant App.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Novosti COVID – 19 – Informacije za naše putnike

Iako nam je želja da omogućimo svim našim putnicima sigurna i lako dostupna putovanja zbog situacije uzrokovane koronavirusom morali smo da prilagodimo našu ponudu autobuskih linija.

Obavezno proveri važeće putne propise i uputstva pre svog putovanja. U nastavku ćeš pronaći link na stranicu lokalnih nadležnih službi na kojoj možeš da pronađeš najnovije informacije. Tvoja je odgovornost da budeš u toku sa merama za putovanje u zemlju tvog konačnog odredišta, kao i u potencijalne tranzitne zemlje.

Molimo te da posetiš službenu stranicu Vlade Republike Srbije za najnovije informacije.

Za međunarodna putovanja primenjuju se zdravstvene mere i uveti ulaska zavisno o državi. Molimo da proverite sve službene propise na stranici reopen.europa.eu unosom detalja o svom putovanju. Nepostupanje u skladu sa propisima može da dovede do uskraćivanja ulaska putnika u autobus.

Mogu li još uvek putovati FlixBusom?

FlixMobility pažljivo prati razvoj situacije vezane za korona virus i u stalnom je kontaktu sa vlastima. Spremni smo da se prilagodimo sa svim novim smernicama odgovornih institucija. Dobrobit i sigurnost naših putnika i vozača su naš najveći prioritet od samih početaka. 

Uvođenjem novih sigurnosnih mera širom Evrope FlixBus mreža autobuskih linija iz/prema Srbiji biće ograničena.

Sve dostupne FlixBus autobusne linije, destinacije i polaske možete proveriti ovde.


Sigurnost i dobrobit naših korisnika, vozača, partnera i zaposlenih naš je glavni prioritet. Zbog trenutne situacije uzrokovane pojavom virusa COVID-19 uvodimo nove bezbednosne smernice kako bi omogućili sigurno poslovanje i zaštitu naših putnika i osoblja. Na razvoju ovih smernica usko sarađujemo sa merodavnim zdravstvenim i vladinim telima sledujući njihove savete za dalje korake koje treba preduzeti.

Želimo da osiguramo putnicima što prijatniji i sigurniji boravak u našim autobusima. Dole u tekstu nalazi se pregled mera predostrožnosti koje sprovodimo u svrhu zaštite zajednice od mogućih rizika. Ljubazno podsećamo naše korisnike da se pridržavaju zaštitnih mera i deluju u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
 

Čišćenje autobusa i dezinfekcija:

 • Dostupnost sredstva za dezinfekciju ruku na zadnjim vratima autobusa
 • Sprovođenje dezinfekcije vozila posle svakog putovanja prema smernicama o dezinfekciji prema propisima WHO-a i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
 • Sprovođenje dodatne dezinfekcije od strane osoblja FlixBusa na glavnim autobuskim stajalištima

Zdravstvena zaštita u autobusu:

 • Opremljenost vozača zaštitnom opremom (maske i rukavice)
 • Prilikom ukrcavanja i tokom vožnje u autobusu obavezno je nošenje maske (ili sličnog oblika zaštite koja prekriva nos i usta)
 • Ulazak putnika u autobuse isključivo na zadnjim vratima
 • Upute vozača autobusa/osoblja na autobuskoj stanici na održavanje udaljenosti prilikom ukrcavanja putnika
 • Pri ulasku u autobus putnicima na raspolaganju sredstvo za dezinfekciju ruku
 • Digitalni pregled karata/dokumenata
 • Vozačev govor putnicima na početku i kraju putovanja uključuje ažurirana sigurnosna uputstva
 • Dezinfekcija dečijih sedišta dostupna u FlixBus shop-ovima* (kod osoblja autobuske stanice ili vozača autobusa)
Signos de interrogación en papeles verdes

Kako mogu da zatražim povrat svoje karte?

Ako je FlixBus morao da otkaže putovanje kao rezultat ograničenja putovanja, javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku kako bi Vam pružili informacije o procesu povrata karte.

Ako želite da otkažete vožnju zbog promene plana putovanja, to možete učiniti u skladu sa našim odredbama i uslovima dostupnim ovde.

Gde mogu potražiti najnovije informacije?

Ova stranica će se redovno ažurirati u skladu sa novom direktivom odgovornih vlasti, a čije se promene tiču FlixBus mreže autobuskih linija.

Za dodatne informacije možete se direktno obratiti našoj korisničkoj službi ovde.