Autobus za Beograd

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Beograd

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Uobičajena Pitanja

Stizanje do Beograd sa FlixBus-om je lako sa linijama iz 119 različitih gradova. Na svom autobuskom putovanju do Beograd dobijaš dodatni prostor za noge, utičnice za struju i toalete. Većina naših autobusa nudi i besplatan Wi-Fi. Ne zaboravi da poneseš punjače za svoje uređaje i koristi ih u utičnicama za struju u autobusu. Uštedi na smeštaju tako što ćeš izabrati noćni autobus ako se uklapa u tvoj plan.
Kupovina autobuske karte do Beograd je jednostavna. Možeš da rezervišeš onlajn ili upotrebiš besplatnu FlixBus aplikaciju za najpraktičnije iskustvo i najbolje ponude. Osim toga, ako ima slobodnih mesta, možeš da rezervišeš sedište u autobusu do Beograd kada praviš rezervaciju. U ponudi su razni tipovi sedišta, kao što su panorama, sa stočićem i sedišta-ležajevi. Za plaćanje autobuske karte do Beograd FlixBus prihvata nekoliko načina plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, Google Pay i Apple Pay. Izaberi najpraktičniji način kada dođeš do plaćanja. Možeš i da ublažiš svoje emisije ugljenika tako što ćeš izabrati opciju kompenzovanja CO₂ kada rezervišeš svoju kartu za FlixBus.
Sa FlixBus-om ne moraš da nosiš malo stvari kada kreneš za Beograd. Tvoja autobuska karta obuhvata BESPLATAN prevoz jednog komada ručnog prtljaga (30x42x18 cm, težine do 7 kg) i jedan komad prtljaga (50x80x30 cm, težine do 20 kg). Za informacije o dodatnom ili prtljagu nestandardne veličine pogledaj ovu stranicu. Mnogi naši autobusi imaju nosače za bicikle u zadnjem delu ili specijalizovane navlake za bicikle. Pogledaj ovaj link za smernice za prevoz bicikla do Beograd i pogledaj ovaj link za cene prevoza bicikla.
Da, svi FlixBus autobusi do Beograd imaju opremu za putnike sa smanjenom pokretljivošću? Trudimo se da naši autobusi budu što udobniji i što pristupačniji za ljude sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. U svim FlixBus autobusima koji prevoze do Beograd dozvoljen je prevoz životinja za podršku. Prevoz invalidskih kolica, sklopivih invalidskih kolica, pomoćnih sredstava za hodanje i drugih uređaja za olakšavanje kretanja je besplatan.
Ako se planovi promene, otkazivanje ili menjanje autobuske karte do Beograd moguće je do 15 minuta pre polaska. Poseti naše stranice sa pravilnikom o otkazivanju i vodič za izmene za više informacija.
Svoju autobusku kartu do Beograd iskoristi tako što ćeš vozaču pokazati QR kôd iz imejla sa potvrdom ili FlixBus aplikaciju. Nema potrebe da štampaš kartu!
Beograd ima 2 autobuskih stanica. Poseti ovu stranicu i pogledaj njihove lokacije na mapi.
FlixBus nudi povoljna autobuska putovanja do Beograd, sa cenom od svega 599,00 din u zavisnosti od mesta polaska.
Da, deca mlađa od 15 godina plaćaju niže cene autobuskog prevoza do Beograd. Izračunavamo najpovoljniju cenu za tebe uračunavajući sve dostupne popuste. Ako je cena sa popustom niža od cene dečje karte, primeniće se ista cena. Za više detalja pročitaj naše propise o putovanju dece i rezervaciji sedišta. Sklopiva kolica se mogu prevoziti besplatno autobusom do Beograd.

Istraži čari Beograda

Beograd, živopisna prestonica Srbije prepuna duha, nalazi se na ušću Save u Dunav i prepun je bogate i raznolike istorije. Grad, koji se često naziva „Kapija Balkana“, predstavlja spoj naglašene, urbane energije i kulture starog sveta. Sa približno 1,7 miliona stanovnika, Beograd je čuven po svojoj burnoj istoriji, bogatom noćnom životu i toploj gostoljubivosti. Arhitektura grada svedoči i burnoj prošlosti, sa ostacima otomanske vladavine i austrougarske elegancije do brutalističkih jugoslovenskih građevina. Beograd je i kulturni centar, prepun brojnih muzeja, galerija i pozorišta, ali i sve razvijenija gastronomska destinacija.

Zašto treba da posetiš Beograd sa FlixBus-om?

Beograd nudi jedinstvenu mešavinu istorijske dubine i savremene užurbanosti. Istorijska tvrđava Kalemegdan nudi panoramski pogled i putovanje kroz vekove. Prošetaj šarmantnom Skadarlijom, beogradskom boemskom četvrti i uživaj u umetničkom duhu grada. Ljubitelji hrane će uživati u raznolikoj kulinarskoj ponudi, koja spaja ukuse Balkana sa modernom kuhinjom. Poseti čuveni Hram Svetog Save, jednu od najvećih pravoslavnih crkava na svetu ili prošetaj živopisnim rečnim obalama. Eklektični beogradski spoj arhitekture, od šarma starog sveta Zemuna do modernih oblakodera, pruža fascinantnu ponudu za istraživanje.

Kada je najbolje posetiti Beograd

 • Leto (od juna do avgusta): Beograd je leti prepun života. Gradski kafei, splavovi i festivali na otvorenom stvaraju dinamičnu atmosferu savršenu za sve u potrazi kulture i zabave.
 • Jesen (od septembra do novembra): Zahvaljujući nižim temperaturama i mirnijem ritmu, jesen je idealna za istraživanje istorijskih lokacija u Beogradu i uživanje u kulinarskoj ponudi u opuštenijem okruženju.
 • Zima (od decembra do februara): Zima u Beogradu ima svoje čari, sa prazničnim ukrasima i novogodišnjom pijacom. Pravo je vreme za uživanje u bogatoj ponudi gradskih kafea i živom noćnom životu.
 • Proleće (od marta do maja): Dok se grad budi iz zimskog sna, ulice Beograda su sve punije života. Blago vreme i manje turista su savršena prilika za avanture na otvorenom i razgledanje grada.

Glavne atrakcije u Beogradu

 • Kalemegdanska tvrđava: Istorijski simbol Beograda koji nudi predivan pogled i bogatu istoriju.
 • Skadarlija: Boemski deo grada, poznat po ulicama sa kaldrmom, starim restoranima i živoj muzici.
 • Hram Svetog Save: Monumentalna pravoslavna crkva arhitekture koja oduzima dah i spokojnog enterijera.
 • Muzej Nikole Tesle: Posvećen poznatom naučniku, ovaj muzej prikazuje Tesline radove i lične predmete.
 • Zemun: Šarmantan deo grada sa austrougarskom arhitekturom koji otkriva mirniju stranu Beograda.
 • Trg Republike: Centralni gradski trg, okružen muzejima, pozorištima i kafeima, predstavlja popularno mesto okupljanja.
 • Ada Ciganlija: Rečno ostrvo pretvoreno u poluostrvo, sa plažama, sportskim sadržajima i aktivnostima za slobodno vreme.
 • Narodni muzej: Sa bogatom kolekcijom umetničkih i istorijskih predmeta, on je prozor u srpsku i evropsku istoriju.

Snalaženje u Beogradu

Snalaženje u Beogradu je jednostavno zahvaljujući bogatoj mreži autobusa, tramvaja i trolejbusa. Grad je prilagođen biciklistima, sa mnogo posebnih biciklističkih staza. Taksi-vozila ima dovoljno, a istraživanje grada peške je i prijatno i praktično.

Hrana i piće u Beogradu

Kulinarska scena Beograda je spoj raznih kulinarskih tradicija. Uživaj u lokalnim specijalitetima, poput ćevapa (od grilovanog mlevenog mesa) i pljeskavica (srpski hamburger). Gradske pekare i prodavci ulične hrane nude ukusnu hranu, dok su živopisni kafei u gradu savršeni za pijuckanje tradicionalne srpske kafe.

Noćni život i zabava u Beogradu

Beograd je poznat po dinamičnom noćnom životu, sa bogatom ponudom od džez-klubova i tradicionalnih taverni (kafana) do modernih noćnih klubova. Gradski plutajući rečni klubovi (splavovi) pružaju jedinstvenu zabavu u letnjim mesecima.

Autobusi od i do Beograd

Pronađi autobuske karte po najpristupačnijim cenama od i do Beograd

Tražiš karte po najpristupačnijoj ceni od ili do Beograd? Imamo sve što tražiš od autobusa koji povezuju Beograd za svega 599,00 din – i uštedećeš još više ako rezervišeš unapred. Imamo 2 stanica u Beogradi do njih možeš da stigneš od 119 gradovi polaska. Proveri u FlixBus mreži da li ima linija u tvom gradu!

Zašto da putuješ od ili do Beograd sa FlixBus-om

FlixBus je spoj pristupačnih cena i udobnosti i svojim putnicima pruža vrhunski doživljaj putovanja. Uživaj u udobnom putovanju od ili do Beograd uz naše usluge u vozilu, kao što su besplatan Wi-Fi i utičnice za struju. Izaberi omiljeno sedište dok praviš rezervaciju i putuj spokojno, znajući da cena tvoje karte pokriva jedan komad ručnog prtljaga i jednu torbu.

Kako da rezervišeš autobusku kartu od ili do Beograd

Rezervisanje karte za FlixBus je lako: na ovom veb-sajtu ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji možeš da rezervišeš kartu u svega nekoliko klikova. Kada kupuješ kartu od ili do Beograd onlajn, možeš da izabereš između različitih sigurnih onlajn načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Druga mogućnost je da platiš u gotovini u autobusu ili na prodajnom mestu.

Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti