Autobus iz i za Rust (Europa-Park)

Informacije COVID-19

Informacije za naše putnike.
Klikni ovde

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Rust (Europa-Park)

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Rust (Europa park)

Otkrij sve destinacije

Istraži mapu
Rust (Europa-Park): Brze informacije
Gradovi sa direktnim linijama

15

Broj autobuskih stanica

1

Zemlja

Nemačka

Ekološko putovanje?

Da

Turističke informacije za Rust (Europa-Park)

Opšte informacije o Rust (Europa-Park)

Rust je malo meštace smešteno između Strazbura i Frajburga, pored reke Rajne na granici sa Francuskom. Spominje se prvi put 762. godine, a postaje široko poznato tek 1975. godine sa otvaranjem zabavnog parka „Europa-Park“. Rust Europa park je najveći zabavni park u Nemačkoj i drugi najpopularniji park u Evropi, odmah posle Diznilenda u Parizu. Izaberi najpovoljniju rutu i zauzmi svoje komforno sediše na vreme, rezerviši odmah FlixBus kartu do Rust-a, naša stanica se nalazi odmah pored ulaza u zabavni park. Sama ideja zabavnog parka se zasniva na ideju zajednice evropskih zemalja. Park je podeljen na 14 tema, od kojih svaka predstavlja jednu evropsku zemlju ili region. Građevine inspirisane različitim evropskim kulturama na jednom mestu, sjajno zar ne?

Rust (Europa-Park): Atrakcije

Bilo da te privlači adrenalinska akcija ili opušten porodnični obilazak, Europa park može svima da ponudi kvalitetan provod. Jednodnevni izlet ili vikend provod, uvek je izazov iskustiti svih 13 sprava zvanih „roller coaster“.

Naša preporuka za adrenalinsku dozu:

  • „Silver Star“: Srebrna zvezda je drugi najviši i četvrti najbrži rolerkoster u Evropi, ako te već ovaj podatak nije naježio, kako ti zvuči sila od 4G? Mnogi ljudi dolaze u ovaj tematski park samo zbog ove postavke, savršena kombinacija zabave i straha.
  • „Blue Fire Mega Coaster“: Plava vatra je projekat kompanije Gazprom, koji može da te katapultira od 0 do 100 na sat za samo 2,5 sekunde. To ubrzanje je u rangu sa najboljim sportskim automobilima, Bugati Vejron ima iste rezultate, ali je Plava vatra mnogo pristupačnija.
  • „Wodan Timburcoaster“: Ili u prevodu Timbur drveni rolerkoster, da cela konstrukcija je od drveta. Dužina cele drvene konstrukcije iznosi 1.050 m a najviša tačka ima 40m. Možda ne obećava na prvi pogleda, kada se uporedi sa drugim konstrukcijama, ali ćeš se sigurno čvrsto držati rukama tokom voženje ovom spravom.

*Europa Park ima čak 13 rolerkostera u ponudi.

Preporuke za porodični izlet:
  • „Iridescent Illusions“: Iluzija prelamanja svetlosti je performans u izvođenju čuvenog mađioničara „Hammou Bensalah-a“. Sva deca očarana balonima od sapunice će verovatno ovo izvođenje pamtiti do kraja života.
  • „Rhode Island Water Fire“: Roud Ajland vatra na vodi je tačka pravljena da napravi „wow“ efekat. Specijalni efekti, igra vatrom i kombinovanje vatre i vode je pravi spektakl već i u najavi.
  • „Dome of Dreams – Beautiful Europe“: Kupola snova – Lepote Evrope je 3D video projekcija, koja te upoznaje sa sadržajem zabavnog parka i sa raznim prikazima evropske teritorije i kulturnog nasleđa. Ujedno je i najbolji način da se započne poseta ovog zabavnog parka.

*Svake sezone u Europa Parku nastupi preko 250 različitih performans umetnika.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti