Autobus za Karlovac

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Karlovac

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Karlovac

Opšte informacije o Karlovac

Grad na četiri reke, udaljen tek 50 kilomatara od Zagreba i iako ga mnogi zbog njegovog polozaja posećuju usput na putu do mora, to je grad koji s razlogom može biti tvoje glavno odredište na sledećem putovanju. Reke Kupa, Korna, Mrežnica i Dobra ga okružuju i privlače sve veći broj turista, kao odredište za aktivni odmor. Leti se možete osvežiti u rekama, a na proleće i jesen zbog vodostaja je prava destinacija ta ljubitelje raftinga, kanua i kajaka. Iako kraća, reka Mrežnica se izdvaja zbog svojih sedrenih stena.

Karlovac: Atrakcije

Karlovac je prozvan i gradom parkova, pre nekoliko godina u švajcarskom gradu Luganu je nagrađen prestižnim priznanjem „Green capital of Croatia”. Grad se posebno ponosi Vrbanićevim parkom iliti perivojem, koji je otvoren krajem 19. veka između „Karlovačke zvijezde“ i reke Korane. Sastoji se iz tri dela, engleski park, francuski park i deo sa četinarskom šumom. Glavni trg se nalazi u samom centru grada i nosi ime po banu Jelačiću, na njemu se nalazi i spomenik Svetom trojstvu, koji je izgrađen krajem 17. veka nakon epidemije kuge.

Karlovac: Kultura i istorija

Odluka o izgranji Karlovca doneta je u drugoj polovini 16. veka u Bruku na Muri. Novi grad, tadašnji Karstadt, trebao je da bude moderna tvrđava sa osnovnom svrhom da brani teritoriju od turskih osvajača. Gradski zidovi su izgrađeni u obliku pravilne šestokrake zvezde, u tom periodu kao idealni renesansi grad po formi. Sa gradskih zidina, kako ih lokalno zovu karlovačka zvijezda, pruža se pogled na okolinu, koji ne treba propustiti. Još jedan simbol grada je i Jozefina, put koji spaja Karlovac i Senj, dva strateški važna utvrđenja u to vreme. Izgradnju puta je naredio car Josip II krajem 18. Veka. Na „nultom metru“ gde počinje put postavljen je i miljokaz, spomenik koji sadrži informacije o udaljenosti drugih mesta (u germanskim miljama) od Karlovca.

Noćni život u Karlovac

Iako Karlovac verovatno nećeš posetiti na prvom mestu zbog noćnog života, svejedno u gradu možeš pronaći mesta za zabavu u večernjim satima. Za ležerniji provod tu su kafići poput Gradske straže, Green bar-a i Classic-a, koji se smatraju najpopularnijim u gradu. Za provod do kasnih večernjih sati tu su noćni klubovi Pink pub i River pub. A ako se u Karlovcu nađeš krajem juna, svakako pogledaj „karlovački krijes“, najstariju manifestaciju kada grad pozdravlja leto paljenjem velike vatre, prizor je zaista spektakularan.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti