Autobus za Split

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Split

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Split

Opšte informacije o Split

Splićani svoj grad od milja nazivaju „najlipši grad na svitu“, po nama najlakši način da proveriš to je FlixBus autobus, a verovatno i najjednostavniji i najpovoljniji. Drugi najveći grad Hrvatske i najveći grad Dalmacije poziva te da vidiš njegovu bogatu tradiciju, zanimljiv položaj, upoznaš se sa njegovom istorijom, uživaš u njegovim prirodnim lepotama i iskoristiš njegove brojne zabavne sadržaje. Želiš da otkriješ tajne Dioklecijanove palate, dotaknuti nožni palac Grgura Ninskog, otići na kupanje na Bačvicama, ili si noćna ptica pa tražiš dobro mesto za nezaboravan izlazak? Sve to možeš istražiti u Splitu, koji je deo FlixBus mreže autobuskih linija.

Split: Atrakcije

Najpoznatija znamenitost Splita je Dioklecijanova palata, ponekad je i drugo ime za Split. To je palata dostojna rimskog cara, podignuta krajem 4. veka i smatra se da je jedna od najznačajnijih antičkih građevina i najbolje očuvanih iz doba kasne antike. Nemoj očekivati palatu u pravom smislu te reči ili nekakav muzej, neka te ne iznenadi prizor, radi se o srvu grada sa uskim uličicama i brojnim kafićima i poslastičarnicama. Možeš popiti kafu na Peristilu i pružiti korak do severnog ulaza, gde te čeka impozantni spomenik Grgura Ninskog. Možda ti se baš ove godine ostvari neka stara želja nakon što dotakneš palac njegove noge. A ako te zaintrigirao talentat umetnika koji je napravio prethodno spomenuto delo, savetujemo ti da posetiš galeriju Meštrović, koja se nalazi u sklopu porodične palate na Mejama i otkriješ njegovo umetničko nasleđe.

Split: Kultura i istorija

Istorju grada je tešo ispričati u nekoliko rečenica, ali ćemo svakako pokušati. U neposrednoj blizini savremenog splita, nalazilo se mesto Salona, današnji Solin, koji je jedno vreme bio 4. grad po veličini u Rimskom carstvu. Tadašnje naselje pored Solina, Spalatum je car Dioklecijan odabrao za mesto na kom će izgarditi svoju velelepnu palatu u kojoj je živeo nakon što se povukao sa prestola, pa sve do smrti 316. godine. Tokom 7. veka Salona je porušena od strane Avara i Slovena, a njeni građani su našli skrovište unutar zidina Dioklecijanove palate. Taj događaj se smatra početkom razvoja grada Splita. Kulturna ponuda Splita ne bi trebala ni one najzahtevnije ostaviti ravnodušnim, a za početak obilaska grada preporučujemo splitsku katedralu.

Noćni život u Split

Ako se u Splitu nalaziš tokom letnjih meseci, zabave ti sigurno neće nedostajati. Jedan od najpoznatijih i najomiljenijih klubova je Bačvice, koji se nalazi na Preradovićevom šetalištu, mesto je lude zabave tokom noćnih sati. Vanilla je isto popularan klub, pogotovo leti kada nekoliko puta nedeljno nastupaju poznati hrvatski muzičari, a nalazi se 20 minuta od centra grada. Za ljubitelje rok muzike tu je O’Hara, klub smešten u uvali iza plaže Bačvice.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti