Autobus za Opatija

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Opatija

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Uobičajena Pitanja

Stizanje do Opatija sa FlixBus-om je lako sa linijama iz 10 različitih gradova. Na svom autobuskom putovanju do Opatija dobijaš dodatni prostor za noge, utičnice za struju i toalete. Većina naših autobusa nudi i besplatan Wi-Fi. Ne zaboravi da poneseš punjače za svoje uređaje i koristi ih u utičnicama za struju u autobusu. Uštedi na smeštaju tako što ćeš izabrati noćni autobus ako se uklapa u tvoj plan.
Tražiš još avantura? Najpopularnije destinacije do kojih lako možeš da dođeš od Opatija su Beč, Budimpešta, Trst. Ovi gradovi nude mnoštvo doživljaja i zato počni da istražuješ danas!
Da, svi FlixBus autobusi do Opatija imaju opremu za putnike sa smanjenom pokretljivošću? Trudimo se da naši autobusi budu što udobniji i što pristupačniji za ljude sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. U svim FlixBus autobusima koji prevoze do Opatija dozvoljen je prevoz životinja za podršku. Prevoz invalidskih kolica, sklopivih invalidskih kolica, pomoćnih sredstava za hodanje i drugih uređaja za olakšavanje kretanja je besplatan.
Ako se planovi promene, otkazivanje ili menjanje autobuske karte do Opatija moguće je do 15 minuta pre polaska. Poseti naše stranice sa pravilnikom o otkazivanju i vodič za izmene za više informacija.
Sa FlixBus-om ne moraš da nosiš malo stvari kada kreneš za Opatija. Tvoja autobuska karta obuhvata BESPLATAN prevoz jednog komada ručnog prtljaga (30x42x18 cm, težine do 7 kg) i jedan komad prtljaga (50x80x30 cm, težine do 20 kg). Za informacije o dodatnom ili prtljagu nestandardne veličine pogledaj ovu stranicu. Mnogi naši autobusi imaju nosače za bicikle u zadnjem delu ili specijalizovane navlake za bicikle. Pogledaj ovaj link za smernice za prevoz bicikla do Opatija i pogledaj ovaj link za cene prevoza bicikla.
Da, deca mlađa od 15 godina plaćaju niže cene autobuskog prevoza do Opatija. Izračunavamo najpovoljniju cenu za tebe uračunavajući sve dostupne popuste. Ako je cena sa popustom niža od cene dečje karte, primeniće se ista cena. Za više detalja pročitaj naše propise o putovanju dece i rezervaciji sedišta. Sklopiva kolica se mogu prevoziti besplatno autobusom do Opatija.
Kupovina autobuske karte do Opatija je jednostavna. Možeš da rezervišeš onlajn ili upotrebiš besplatnu FlixBus aplikaciju za najpraktičnije iskustvo i najbolje ponude. Osim toga, ako ima slobodnih mesta, možeš da rezervišeš sedište u autobusu do Opatija kada praviš rezervaciju. U ponudi su razni tipovi sedišta, kao što su panorama, sa stočićem i sedišta-ležajevi. Za plaćanje autobuske karte do Opatija FlixBus prihvata nekoliko načina plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, Google Pay i Apple Pay. Izaberi najpraktičniji način kada dođeš do plaćanja. Možeš i da ublažiš svoje emisije ugljenika tako što ćeš izabrati opciju kompenzovanja CO₂ kada rezervišeš svoju kartu za FlixBus.
U Opatija postoji jedna autobuska stanica. Pronađi njenu lokaciju na mapi na ovoj stranici.
FlixBus nudi povoljna autobuska putovanja do Opatija, sa cenom od svega 1.399,00 din u zavisnosti od mesta polaska.
Svoju autobusku kartu do Opatija iskoristi tako što ćeš vozaču pokazati QR kôd iz imejla sa potvrdom ili FlixBus aplikaciju. Nema potrebe da štampaš kartu!

Turističke informacije za Opatija

Opšte informacije o Opatija

Opatija bajna, biseru našeg mora... Možda si već imao priliku čuti stigove ove poznate serenade. Kvarnerski gradić Opatija smešten je u podnožju parka prirode Učka. Za razliku od ostalih turističkih gradova u Dalmaciji čija se turistička ponuda bazira na letnjim mesecima, Opatija je posećena cele godine. U Opatiji održavaju se razne manifestacije na nacionalnom i međunarodnom nivou, kao što su Liburina Džez festival, Festival neovisnih kazališta, Festival čokolade, Festival kave, vatrometa... Opatija rado posećena i tokom praznika, za Uskrs i Božić, kao i za vreme opatijskog karnevala.

Opatija: Atrakcije

Ono što Opatiju čini posebnom su njene vile i parkovi koji su nastali sredinom 19. veka. Turisti se često oduševe zbog njihovog sklada i otmenosti. Oni su istovremeno i živi spomenici velikom broju raziličitih biljaka. Svakako najpoznatija je japanska kamelija, simbol Opatije, a tu su i mnoge druge biljke atipične za ovo podneblje i prenesene iz drugih krajeva sveta. Parkovi se nalaze ispred vila, od kojih su najpoznatije Vile Angiolina iz 19. veka sa istoimenim parkom, vila Ariston koja je često bila domaćin kraljevskim porodicama i odakle se može direktno spustiti to šetališta posvećenom caru Facnu Jozefu i na kraju vila Astra, koja je isto direktno povezana sa šetalištem, gde se nalazi i poznati spomenik Devojka sa galebom iz 1967. godine, spomenik Opatije. Svakako se isplati posetiti i Grand hotel Kvarner i uživati u enterijeru kristalne dvorane koja se nalazi u okviru hotela. Po uzoru na Holivud i Opatija ima svoju ulicu slavnih, na opatijskoj Slatini. Svoju zvezdu imaju: Nikola Tesla, Ivan Đikić, Miroslav Krleža, Dragutin Tadijanović, Janica Kostelić, Ivano Balić, Ivan Gundulić, Ruđer Bošković i mnogi drugi.

Opatija: Kultura i istorija

Opatija, koju često nazivaju biserom Jadrana je prvi grad na hrvatskoj obali koji je pod patronatom Austrougarske monarhije počeo nuditi turističku ponudu pre čak 170 godina, zbog čega se smatra kolevkom hrvatskog turizma. Brojni hoteli i vile koji su izgrađeni tada čine prepoznatljivu sliku Opatije kakvu danas poznajemo. Tokom istorije u Opatiji su odsedale carske porodice, a uz njih i drugi članovi visokog društva, uktratko to je bilo mesto za videti i biti viđen. Danas je Opatija i dalje ostala omiljena destinacija velikom broju turista, koji je posećuju zbog raznolike i bogate turističke ponude.

Noćni život u Opatija

Opatija kao grad zaista ima ponešto za svakoga, pa tako i za one željne dobrog provoda. Ako si ljubitelj opuštenog sedenja u barovima, za tebe su svakako pravi izbor barovi Leonardno i Mimoza u centru Opatije, a ako voliš izlaske koji traju do dugo u noć, uputi se u Galiju, Hemingway ili nešto mirniji noćni klub Lord Byron, to su klubovi u koje rado zalaze i turisti i lokalno stanovništvo. Bar na plaži Hemingway koji se nalazi u Medveji je najposećeniji u letnjim mesecima, zbog idealne lokacije.

Autobusi od i do Opatija

Pronađi autobuske karte po najpristupačnijim cenama od i do Opatija

Tražiš karte po najpristupačnijoj ceni od ili do Opatija? Imamo sve što tražiš od autobusa koji povezuju Opatija za svega 1.399,00 din – i uštedećeš još više ako rezervišeš unapred. Imamo 1 stanicu u Opatija i do nje možeš da stigneš od 10 gradovi polaska. Proveri u FlixBus mreži da li ima linija u tvom gradu!

Zašto da putuješ od ili do Opatija sa FlixBus-om

FlixBus je spoj pristupačnih cena i udobnosti i svojim putnicima pruža vrhunski doživljaj putovanja. Uživaj u udobnom putovanju od ili do Opatija uz naše usluge u vozilu, kao što su besplatan Wi-Fi i utičnice za struju. Izaberi omiljeno sedište dok praviš rezervaciju i putuj spokojno, znajući da cena tvoje karte pokriva jedan komad ručnog prtljaga i jednu torbu.

Kako da rezervišeš autobusku kartu od ili do Opatija

Rezervisanje karte za FlixBus je lako: na ovom veb-sajtu ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji možeš da rezervišeš kartu u svega nekoliko klikova. Kada kupuješ kartu od ili do Opatija onlajn, možeš da izabereš između različitih sigurnih onlajn načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Druga mogućnost je da platiš u gotovini u autobusu ili na prodajnom mestu.

Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti