Autobus iz i za Opatija

Zdravlje i bezbednost

Zaštiti sebe i druge dok putuješ sa nama.
Saznaj više

Velika autobuska mreža

Izaberi jednu od 3,000 destinacija u 35 zemalja i otkrij Evropu sa FlixBus-om.
Na našu mrežu

Ekološko putovanje

Pokazalo se da naši efikasni autobusi imaju odličan karbonski otisak po prevezenom putniku/kilometru.
Putovanje autobusom i ekologija

Doputuj na vreme

Prevešćemo te udobno i na vreme: 9 od 10 naših autobusa stiže na vreme.
Aktuelni red vožnje

Na ovoj stranici


Autobuske stanice u Opatija

Imaj u vidu: na tvojoj karti će se nalaziti najaktuelniji podaci o adresi.

Otkrij sve destinacije

Turističke informacije za Opatija

Opšte informacije o Opatija

Opatija bajna, biseru našeg mora... Možda si već imao priliku čuti stigove ove poznate serenade. Kvarnerski gradić Opatija smešten je u podnožju parka prirode Učka. Za razliku od ostalih turističkih gradova u Dalmaciji čija se turistička ponuda bazira na letnjim mesecima, Opatija je posećena cele godine. U Opatiji održavaju se razne manifestacije na nacionalnom i međunarodnom nivou, kao što su Liburina Džez festival, Festival neovisnih kazališta, Festival čokolade, Festival kave, vatrometa... Opatija rado posećena i tokom praznika, za Uskrs i Božić, kao i za vreme opatijskog karnevala.

Opatija: Atrakcije

Ono što Opatiju čini posebnom su njene vile i parkovi koji su nastali sredinom 19. veka. Turisti se često oduševe zbog njihovog sklada i otmenosti. Oni su istovremeno i živi spomenici velikom broju raziličitih biljaka. Svakako najpoznatija je japanska kamelija, simbol Opatije, a tu su i mnoge druge biljke atipične za ovo podneblje i prenesene iz drugih krajeva sveta. Parkovi se nalaze ispred vila, od kojih su najpoznatije Vile Angiolina iz 19. veka sa istoimenim parkom, vila Ariston koja je često bila domaćin kraljevskim porodicama i odakle se može direktno spustiti to šetališta posvećenom caru Facnu Jozefu i na kraju vila Astra, koja je isto direktno povezana sa šetalištem, gde se nalazi i poznati spomenik Devojka sa galebom iz 1967. godine, spomenik Opatije. Svakako se isplati posetiti i Grand hotel Kvarner i uživati u enterijeru kristalne dvorane koja se nalazi u okviru hotela. Po uzoru na Holivud i Opatija ima svoju ulicu slavnih, na opatijskoj Slatini. Svoju zvezdu imaju: Nikola Tesla, Ivan Đikić, Miroslav Krleža, Dragutin Tadijanović, Janica Kostelić, Ivano Balić, Ivan Gundulić, Ruđer Bošković i mnogi drugi.

Opatija: Kultura i istorija

Opatija, koju često nazivaju biserom Jadrana je prvi grad na hrvatskoj obali koji je pod patronatom Austrougarske monarhije počeo nuditi turističku ponudu pre čak 170 godina, zbog čega se smatra kolevkom hrvatskog turizma. Brojni hoteli i vile koji su izgrađeni tada čine prepoznatljivu sliku Opatije kakvu danas poznajemo. Tokom istorije u Opatiji su odsedale carske porodice, a uz njih i drugi članovi visokog društva, uktratko to je bilo mesto za videti i biti viđen. Danas je Opatija i dalje ostala omiljena destinacija velikom broju turista, koji je posećuju zbog raznolike i bogate turističke ponude.

Noćni život u Opatija

Opatija kao grad zaista ima ponešto za svakoga, pa tako i za one željne dobrog provoda. Ako si ljubitelj opuštenog sedenja u barovima, za tebe su svakako pravi izbor barovi Leonardno i Mimoza u centru Opatije, a ako voliš izlaske koji traju do dugo u noć, uputi se u Galiju, Hemingway ili nešto mirniji noćni klub Lord Byron, to su klubovi u koje rado zalaze i turisti i lokalno stanovništvo. Bar na plaži Hemingway koji se nalazi u Medveji je najposećeniji u letnjim mesecima, zbog idealne lokacije.


Usluge u vozilu zavise od raspoloživosti